Антикучмісти звинувачують владу у львівській сварці на 9 Травня

Понеділок, 12 травня 2003, 13:21
Конфлікт між правими та лівими силами у Львові на свято 9 Травня був провокацією з боку влади. Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко у понеділок на прес-конференції у Києві, в якій також брали участь Олександр Мороз та один з лідерів КПУ Адам Мартинюк.

"Опозиційні об'єднання будуть намагатися розвести всіма можливими засобами. У ЗМІ мусують тему роз'єднання, але рахуючись із волею трьох присутніх сил [СПУ, КПУ та БЮТ] і з волею четвертої, тут не представленої [Наша Україна], я скажу – це не вдасться", - заявила Тимошенко.

Вона названа львівські події "провокацією", але додала, що "важко сказати, де вона готувалася – в області чи у Києві".

"Хтось добре попрацював, щоб чинити неподобство у цей святий день", - зазначив Адам Мартинюк. За його словами, дії львівських правих "були абсолютною несподіванкою для керівників СПУ, КПУ та БЮТ".

Тимошенко повідомила, що найближчим часом буде "зроблено потужне інформаційне повідомлення про справжню ситуацію серед опозиційних сил".

Лідер БЮТ сказала, що три опозиційні сили ще раз внесли проект Закону про зміни до бюджету. Вони також вимагатимуть терміново заслухати інформацію уряду про забезпечення держави продовольством і керівництва УТ-1, яке "саботує" постанову парламенту про надання прямого ефіру політичним силам.

Олександр Мороз зазначив, що найближчим часом лідери "Нашої України", КПУ, СПУ та БЮТ збираються відвідати Суми для підтримки узгодженого кандидата на посаду мера міста Сергія Клочко.

Українська правда

P.S. За даними джерел УП у "Соборі", керівником львівської організації партії Ростислав Новоженець був обраний всупереч непідтримці лідера партії Анатолія Матвієнка. Саме Новоженець був центральною фігурою у львівських скандальних подіях 9 травня.

Читайте також:

Опозиційне свято перемоги. Репортаж з місця події

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування