"Дзеркало тижня" не бере участі в PR-акціях Кучми – Мостовий

Вівторок, 13 травня 2003, 10:39
Головний редактор тижневика "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий розповсюдив коментар у зв'язку з дорученням президента України Леоніда Кучми керівникам силових відомств вжити заходів щодо розслідування фактів загроз і переслідування на адресу журналіста.

У коментарі, текст якого переданий у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна", Мостовий підкреслює, що "проблеми, з якими стикається "Дзеркало тижня", мало відрізняються від тих, які постійно вимушені вирішувати ЗМІ, які займають незалежну позицію".

"Удари по інвесторах, спроби змінити власника, телефонні погрози, прослуховування телефонних розмов, необгрунтовані суми позовів, незаконні порушення кримінальних справ - це далеко не повний перелік методів, що застосовуються до непідконтрольних видань", - йдеться у документі.

"Нам не складніше, ніж іншим", - підкреслює Мостовий, зазначаючи, що він як редактор видання, "яке навчилося захищати себе самостійно", і як голова Комісії з журналістської етики, добре знайомий з проблемами регіональних ЗМІ, не вважає за "необхідне і гідне вимагати до "Дзеркала тижня" і його журналістів особливої уваги".

Головний редактор підкреслює, що "здивований окремою стурбованістю президента України тим визначенням, яке німецькі журналісти дали умовам роботи незалежних ЗМІ". "По-перше, те, що ми, на жаль, в Україні сприймаємо як вимушену і звичну реальність, у цивілізованому світі визначають як "роботу в умовах загроз і постійного переслідування".

По-друге, влада, яка вважає, що рівень свободи преси в Україні "відповідає європейським стандартам", не може боротися сама з собою", - відзначає журналіст.

Він пропонує президенту "направити ресурси влади на створення нормальних умов роботи, насамперед, регіональних ЗМІ, а зусилля правоохоронних органів - на реальне розкриття злочинів, пов'язаних з насильством і вбивствами журналістів".

"Що стосується "Дзеркала тижня", то ми як і раніше будемо займати і відстоювати незалежну позицію, не відволікаючись від цієї непростої справи на участь у PR-акціях влади", - підкреслює Мостовий.

Як повідомлялося, Кучма доручив керівникам МВС Юрію Смірнову, Служби безпеки Володимиру Радченку і Генеральної прокуратури України Святославу Піскуну вжити всіх необхідніх заходів з розслідування фактів погроз і переслідування на адресу головного редактора тижневика "Дзеркало тижня" Мостового.

Як повідомила прес-секретар глави держави Олена Громницька, у повідомленнях українських ЗМІ про те, що Мостовий став лауреатом програми "За свободу і майбутнє засобів масової інформації", підкреслювалося, що журналісту доводиться "працювати в умовах загроз і постійного переслідування", і ця інформація викликала тривогу і стурбованість президента.

Читайте також:

Премія "Дзеркалу тижня", як привід для розслідувань Кучми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...