В Конго заперечують жертви на літаку Іл-76. Їх може бути від 150 до 200

Вівторок, 13 травня 2003, 11:32
Власті Конго повідомили в понеділок Україні, що не виявили втрат після приземлення літака Іл-76, який 8 травня виконував внутрішній рейс і розгерметизувався в повітрі. Водночас західні джерела передають, що знайдено перші тіла жертв катастрофи, повідомляє Німецька хвиля.

Тим часом міністр інформації Демократичної республіки Конґо Кікая Бін Карубі в інтерв'ю Українській службі BBC сказав, що зараз неможливо назвати точне число загиблих 8 травня, коли відбулася розгерметизація літака Іл-76 під час рейсу Кіншаса-Лумумбаші.

"Нині ми можемо достеменно говорити про загибель 14 людей. Але очевидно, що це число буде значно більшим на момент, коли закінчить роботу спеціальна комісія, яка розслідує причини катастрофи," - сказав міністр уряду ДРК. "На цей момент ми припускаємо, що це була механічна несправність. Принаймні, таке попереднє припущення фахівців".

Повідомлення про обставини аварії у Демократичній республіці Конґо залишаються вкрай суперечливими.

За різними даними, із літака потоком повітря було висмоктано від 120 до 200 пасажирів, які загинули.

Пояснити таємничість поведінки конголезької влади у справі з літаком Іл-76 у Києві поки не можуть, продовжує Німецька хвиля. За словами речника міністерства оборони України Костянтина Хівренка, у понеділок туди відбули фахівці з Української авіатранспортної компанії, яка й надала Іл-76 в оренду конголезьким авіаторам.

Зобов'язання сторін у разі форс-мажорних обставин не розголошуються. Українська авіатранспортна компанія не спілкується з мас-медіа, пояснюючи це тим, що Міноборони володіє всією наявною інформацією.

Офіційний рапорт командира лайнера на ім'я керівника компанії-власника також засвідчує, що поміж екіпажу та військових жертв та постраждалих немає.

Тим часом міністр закордонних справ України Анатолій Зленко під час телефонної розмови з керівником зовнішньополітичного відомства Конго довідався про створення урядової комісії для розслідування всіх обставин інциденту, але її висновки передадуть в Україну лише по завершенню роботи.

Читайте також:

Трагедія українського літака у Конго: кількість жертв досі невідома

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування