Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейцям дивно, чому, просуваючись в Європу, Кучма головує в СНД

Вівторок, 13 травня 2003, 12:37
Члени Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи обговорили з міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком пріоритети української зовнішньої політики.

На зустрічі в Києві у вівторок голова Моніторингового комітету ПАРЄ Жозетт Дюр'є (Франція) відзначила, що Україна просувається в європейське співтовариство "своїм шляхом і своєю власною швидкістю", і на цьому шляху в неї "є проблеми".

Дюр'є також відзначила, що позиція України "досить специфічна", виходячи з географічної і політичної ситуації. Зокрема, зауважила представниця ПАРЄ, Україна обрала вектор на євроінтеграцію, з 2002 року взяла курс на вступ до НАТО, але при цьому з 2003 року головує в СНД.

Крім того, сусідом України є Росія, що "накладає певний відбиток" на процес підписання угод з Європейським Союзом.

Вона також поставила питання про постачання "Кольчуг" до Іраку, відзначивши, що "це питання ще не вирішене".

В інтерв'ю журналістам після завершення зустрічі Зленко висловив задоволення бесідою, що відбулася. За його словами, на зустрічі він відзначив, що "на Україну дивляться по-новому, як на державу, що здатна не тільки брати участь, але і визначати концептуальні основи майбутньої міжнародної безпеки".

За словами міністра, "Україна є країною, що здатна відігравати активну роль у побудові нового світового порядку, бути лідером у своєму регіоні і сприяти тому, щоб у ньому домінував мир".

Разом з тим Зленко повідомив, що питання про постачання українських "Кольчуг" до Іраку на зустрічі не обговорювалося.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування