Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БОНДАРЮ ДАЛИ 5 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ – РІШЕННЯ СУДУ

Вівторок, 13 травня 2003, 13:07
Екс-заступника голови Національного банку України Володимира Бондаря засуджено до 5 років позбавлення волі. Такий вирок було оголошено на засіданні Печерського суду у вівторок.

Як випливає з виголошеного рішення суду, Бондаря засуджено за статтею "перевищення службових повноважень". Водночас адвокат екс-банкіра Богдан Ференц заявив, що "у вироку не сказано, які повноваження було перевищено".

Судовий вирок вступає у силу після розгляду скарги захисту в апеляційних та касаційних інстанціях. За прогнозом Ференца, це може зайняти від півтора до шести місяців. У цей час Бондар перебуватиме на підписці про невиїзд.

Ференц висловив переконання, що Апеляційний або Верховний Суд виправдають Бондаря.

Сам Володимир Бондар не був присутній на виголошенні рішення суду. За словами його дружини, на минулому тижні його було госпіталізовано з діагнозом "гіпертонічний криз" і зараз він перебуває у лікарні.

Рішення суду вона назвала "злочином".

Прокурор у справі Бондаря Зоя Кравченко заявила, що вважає рішення суду "законним і обґрунтованим". Коментуючи рішення суду засудити Бондаря на 5 років, у той час, коли сторона звинувачення вимагала 8 років, прокурор сказала, що суд мав право це зробити - винести строк покарання нижче передбаченого статтею звинувачення.

Володимир Бондар звинувачувався у "перевищенні службових повноважень, що спричинило збитки на $ 5,5 млн." (частина 3 статті 365 Карного кодексу України).

Бондар у 1991-92 роках очолював фінансове управління Нацбанку. З грудня 1995 по червень 1999 року - перший замголови НБУ. У різний час займався департаментами валютного регулювання й економічним департаментом. З червня 1999 по 20 жовтня 2000 року - голова правління національної акціонерної страхової компанії "Оранта".

Українська правда

Читайте також:

МЕДВЕДЧУК ПОСАДИТЬ БОНДАРЯ, ЩОБ "УБИТИ" ЮЩЕНКА?

Ющенко вважає, що вирок Бондарю – вирок самому Кучмі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування