Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН РОЗСЕКРЕТИТЬ УСЮ "МАЙЖЕ РОЗКРИТУ" СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

Вівторок, 13 травня 2003, 13:25
Генпрокуратура України надасть можливість спецпредставнику ПАРЄ у справі Гонгадзе Хансу Крюгеру повністю ознайомитися з матеріалами і ходом розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального прокурора Сергій Винокуров на зустрічі з представниками Моніторингового комітету ПАРЄ у вівторок у Києві.

Винокуров стверджує, що розслідування справи Гонгадзе буде завершене найближчим часом.

Після приходу на посаду генпрокурора Святослава Піскуна, нагадав Винокуров, була створена нова оперативна слідча група, яка "принципово підійшла до розслідування цієї справи".

В.о. генпрокурора зазначив, що справа Гонгадзе розслідується "максимально відкрито" із залученням експертів не тільки з України, але і з інших країн. Слідчі органи "йдуть назустріч" сім'ї Гонгадзе і реагують на всі її клопотання.

Винокуров також заявив, що на сьогоднішній день проводяться активні слідчі дії з розслідування справи, в ході яких розслідуються усі можливі версії.

Він підкреслив, що хід слідства і його матеріали свідчать про "максимальне наближення" до розкриття цієї справи.

"Генпрокуратура вважає, що по цій справі зроблені значні кроки в розкритті, і найближчим часом ми зможемо заявити про його розкриття", - заявив він.

Ханс Крістіан Крюгер прибуває до Києва в кінці травня.

Говорячи про справу проти адвоката Лесі Гонгадзе Андрія Федура, Винокуров сказав, що в ході його розслідування слідчі органи "прийшли до висновку, що Федур скоїв злочин – підробку документів".

Зі слів в.о. генпрокурора, розслідування справи проти Федура практично завершене і днями буде направлено до суду.

Вінокуров підкреслив також, що всі клопотання сім'ї Гонгадзе із розслідування справи про зникнення Георгія виконуються Генпрокуратурою в повному обсязі.

Як повідомлялося, щодо Федура була порушена кримінальна справа за статтею 358 Кримінального кодексу України - підробка або використання підроблених документів. У зв'язку з цим він був усунутий від справи Гонгадзе як представник матері журналіста Лесі Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...