Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун обіцяє закрити справу проти журналістів. Скоро...

Вівторок, 13 травня 2003, 14:32
Кримінальна справа за фактами публікації у ряді ЗМІ матеріалів, що ганьблять честь і гідність президента України Леоніда Кучми, найближчим часом буде закрита. Про це заявив перший заступник генерального прокурора Сергій Винокуров, що виконує обов'язки генпрокурора на час відрядження Святослава Піскуна.

В інтерв'ю журналістам після зустрічі з членами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи у вівторок у Києві Винокуров підкреслив, що у цій справі "жодна людина не була затримана, і обвинувачення не було пред'явлене жодному представнику ЗМІ".

Він також зазначив, що кримінальна справа буде закрита після з'ясування всіх обставин, оскільки, за його словами, "у цих публікаціях були конкретні факти, які вказують на здійснення конкретних злочинів". "Треба у них запитати, що це за факти, якщо вони у них є", - сказав Винокуров.

8 квітня прес-секретар президента України Олена Громницька підтвердила, що Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею 344 п.1 (незаконний вплив на президента) за фактом поширення у ЗМІ публікацій, спрямованих на підрив авторитету глави держави.

Відомо також, що певні слідчі дії - допити та вилучення примірників видання – застосовувалися щонайменше до 7 друкованих ЗМІ: "Інформаційний бюлетень" (Кременчук), "Черкаська правда" (Черкаси), "Рівненський діалог" (Рівне), "Позиція" (Суми), "Антенна" (Черкаси), "Волинь" (Рівне), "Популярна газета" (Дніпропетровськ).

Інтерфакс-Україна, ІМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...