Опозиція відповість "рішучими" вуличними виступами на кучмин референдум

Вівторок, 13 травня 2003, 16:10
Якщо президент України Леонід Кучма оголосить референдум щодо запропонованого ним варіанту конституційної реформи, опозиція відповість рішучими діями, заявив член політради Соцпартії Юрій Луценко.

На прес-конференції у Харкові Луценко зазначив, що можливе оголошення главою держави референдуму стане "актом, який означає, що у країні зникла навіть видимість демократії, плюралізму і дотримання елементарного законодавства".

На цей випадок, повідомив народний депутат, опозиційні сили готові відповісти скоординованими діями, акцент яких буде зроблений на вуличних виступах. У той же час, за його словами, опозиціонери збираються діяти у конституційних рамках.

Луценко пояснив, що питання референдуму повинні затверджуватися Верховною Радою, і, з його слів, якщо цього не станеться, то референдум стане "актом неспровокованої агресії стосовно народного вибору".

Після такого кроку, зі слів депутата, в Україні зникне "видимість політичної демократії", а слідом за нею "навіть видимість економічної демократії". Цю думку, з його слів, опозиціонери збираються донести до широких кіл бізнесу.

У той же час сам Луценко вважає малоймовірним, що "команда Кучми" зважиться на такий варіант проведення референдуму. На його думку, подібний крок поставить українську владу "поза Європою" і не буде мати підтримку у Росії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування