У Генпрокуратурі обдурили представників Ради Європи?

Вівторок, 13 травня 2003, 16:48
Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур каже, що виконуючий обов'язки генпрокурора Сергій Винокуров дезінформував представників моніторингового комітету ПАРЄ.

Федур не згодний із заявою Винокурова представникам ПАРЄ, що Генпрокуратурою в повному обсязі виконуються всі клопотання сім'ї Гонгадзе.

"Звернення Лесі Гонгадзе до Генпрокуратури, які від її імені направлені за моїм підписом, не розглянуто, і відповіді на них не отримано", - сказав Федур в інтерв'ю "Українській правді".

Федур сказав, що це не пов'язано з його відстороненням від справи, оскільки він, за нотаріальним дорученням Лесі Гонгадзе, просто підписав ці клопотання, а подаються вони від імені матері Георгія.

За словами Федура, не отримано відповіді на заяви про проведення експертизи плівок Мельниченка, і про з'ясування, чому під час швейцарської експертизи "таращанського тіла" не було досліджено лезо і волосся Георгія Гонгадзе.

Федур каже, що ці звернення датовані ще 17 березня і 9 квітня. "Згідно із законом, клопотання розглядаються протягом трьох днів", - додав адвокат.

Він, крім того, поставив під сумнів слова Винокурова, що "найближчим часом ми зможемо заявити про розкриття" вбивства Гонгадзе. На думку Федура, це неможливо, оскільки досі не знайдено голову Георгія Гонгадзе.

Федур також розкритикував заяву в.о. генпрокурора щодо справи проти нього самого. Як повідомлялося, Винокуров заявив, що слідчі органи "прийшли до висновку, що Федур скоїв злочин – підробку документів", і справу проти адвоката передадуть "днями" до суду.

"У нас за законом тільки суд визнає людей винними, а ці слова – спроба тиску, і на мене, і на суд". Він сказав, що ще у грудні 2002 закінчив ознайомлення зі справою проти себе, але до суду її півроку не передавали.

"Я – незручна особа у справі Гонгадзе, бо ставлю конкретні запитання", - додав Федур.

Читайте також:

ПІСКУН РОЗСЕКРЕТИТЬ УСЮ "МАЙЖЕ РОЗКРИТУ" СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування