За всі пролиті сльози Тимошенко вимагатиме відставки Піскуна

Середа, 14 травня 2003, 15:02
Фракція Блоку Юлії Тимоешнко найближчим часом внесе на розгляд Верховної Ради проект постанови щодо відставки Святослава Піскуна з посади Генерального прокурора України.

Про у середу на прес-конференції повідомила голова фракції БЮТ Юлія Тимошенко. За її словами, для такого рішення є "багато підстав", зокрема те, що Генпрокуратура чинить "шалений тиск" на Верховний суд України з метою призупинення ним дії учорашнього рішення Київського обласного апеляційного суду.

Тимошенко зазначила, що незважаючи на це судове рішення трьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" не звільнено з-під варти. На сьогодні, зазначила вона, Антоніна Балюра перебуває в Лук`янівському СІЗО, Євген Шаго - в Чернігівському СІЗО і Генадій Тимошенко - у Житомирській в`язниці.

Лідер БЮТ наголосила, що невиконання рішення суду - це грубе порушення законодавства.

Щодо можливої підтримки проекту постанови щодо відставки Піскуна народними депутатами, зокрема опозиційними фракціями, Тимошенко зазначила, що домовленості з цього приводу немає, і голосування з цього питання - "це вже справа відповідальності кожної фракції".

У віворок Генеральна прокуратура України внесла до Верховного Суду України касаційне подання на вчорашнє рішення Київського Апеляційного суду про закриття кримінальних справ, порушених проти народного депутата Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра Тимошенка та про закриття кримінальних справ і звільнення з-під варти колишніх співробітників корпорації "Єдині енергетичні системи України" - генерального директора ЄЕСУ Генадія Тимошенка, його заступника Євгена Шаго, головних бухгалтерів цієї корпорації Лідії Сокольченко та Антоніни Балюри, які в жовтні минулого року були екстрадовані з Туреччини до України.

Генпрокуратура вимагає призупинити чинність судового рішення до розгляду касаційного подання по суті.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...