Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьких у парламенті стане більше ніж комуністів

Середа, 14 травня 2003, 16:46
Фракція "Регіони України" і група "Європейський вибір" об'єднаються найближчим часом.

Про це повідомив журналістам голова фракції НДП Валерій Пустовойтенко, посилаючись на заяву лідера Партії регіонів, прем'єр-міністра Віктора Януковича у ході зустрічі з представниками більшості в парламенті в середу.

У зв'язку з цим Пустовойтенко зазначив, що "Європейський вибір" і "Регіони України" практично належать до "однієї команди". "Вони можуть об'єднуватися, але там є наші депутати, і вони повинні повернутися у фракцію НДП, - сказав лідер НДП.

Він також зазначив, що питання об'єднання фракцій не є новим, і його фракція також вела такі ж переговори.

Пустовойтенко також підтвердив заяву голови Верховної Ради Володимира Литвина про відновлення блоку "Єдина Україна". "Є депутати, які хочуть прийти до блоку "Єдина Україна", і Литвин сказав сьогодні, що не зможе пояснити виборцям, куди подівся блок", - сказав депутат.

Відповідаючи на питання про реальні перспективи об'єднання фракцій у блоці "Єдина Україна", Пустовойтенко сказав: "Треба порахувати, які будуть плюси і які будуть мінуси. Це буде залежати від системи підготовки до президентських виборів.

Сам же прем'єр Віктор Янукович відзначив у розмові з журналістами, що вважає природним намір "Регіонів" і "Європейського вибору" об'єднатися.

У зв'язку з цим він нагадав, що раніше "Регіони України" і "Європейський вибір" існували як єдина фракція, ось і тепер прийшов час, коли "депутати вирішили об'єднатися".

"Йде процес, і я у нього не втручаюся. Я висловив свою думку: не слід давити на депутатів, вони вирішать самі. Якщо фракція буде більшою і єдиною - це бажання депутатів, і нехай буде так. Це природно, що вони об'єднуються", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів про можливість створення єдиного блоку на основі парламентських фракцій і груп більшості, Янукович висловив думку, що це тривалий процес, який не відбудеться найближчим часом.

У цей час фракція "Наша Україна" нараховує 100 депутатів, Компартії - 60, СДПУ(О) - 37, "Регіони України" - 44, БЮТ- 18, Соцпартії - 20, Аграрної партії - 16, НДП-15, група "Європейський вибір" - 20, фракція Партії промисловців і підприємців і "Трудова Україна" - 43, група "Демініціативи" - 22, "Народовладдя" - 19, "Народний вибір" - 15.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування