Партія Омельченка звинувачує Кучму в конституційному перевороті

Середа, 14 травня 2003, 17:24
Запропонувавши змінити політичну систему України, президент Леонід Кучма
"фактично ініціює конституційний переворот", вважає партія "Єдність".

"Реалізація ідеї політичної реформи нинішнім керівництвом держави є неможливою, а запропонований президентом проект змін до Конституції України є неприйнятним", - таку заяву поширила у середу прес-служба партії.

У документі також наголошується, що "Єдність" "разом із переважною більшістю демократичних сил України вважає, що політична реформа в державі не тільки назріла, вона навіть запізніла. Водночас, ми виступаємо проти підміни політичної реформи конституційною".

Аргументуючи свою позицію, автори заяви наводять наступне положення: "в умовах системної кризи влади потрібно змінювати не Конституцію, а саму владу. Однак державну владу узурпували політичні аутсайдери, які за всяку ціну намагаються її втримати".

"Саме вони є прихованими авторами запропонованого проекту змін до Конституції України. Не можна серйозно сприймати проект реформи, запропонований владою, яка не має підтримки в українському суспільстві", - йдеться у заяві.

"За майже 7 років з часу прийняття Конституції України президент як гарант Конституції так і не забезпечив її дотримання. Більше того, чинну Конституцію грубо порушує насамперед найвище державне керівництво", - констатує партія "Єдність".

На думку авторів заяви, "системна політична реформа з внесенням змін до Конституції можлива тільки після зміни влади на основі пропорційної виборчої системи".

Як повідомили УП у Секретаріаті партії "Єдність", даний текст заяви був узгоджений та прийнятий на Центральній Раді партії, яка відбулася 19 квітня. Партію "Єдність" очолює голова міста Києва Олександр Омельченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування