ПРОКУРОР США НЕ ПРОСИВ ДОПИТАТИ КУЧМУ. Всі претензії до адвокатів

Середа, 14 травня 2003, 17:39
Президента Кучми немає в списку осіб, з якими хотів би зустрітися окружний прокурор Сан-Франциско, що має намір відвідати Україну для отримання додаткових свідчень і матеріалів у справі по відмиванню "брудних грошей" проти колишнього українського прем'єр-міністра Павла Лазаренка. Про це заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Стівен Пайфер.

У Києві в середу, відповідаючи на питання журналістів, Пайфер (екс-посол в Україні) повідомив, що "президента Кучми немає в списку тих осіб, свідчення яких має намір отримати уряд США".

Він також повідомив, що йому невідомо, чи є в цьому списку високі посадові особи України.

Радник підкреслив, що не бачив цього списку, а також висловив думку, що "на певному етапі цей список буде оприлюднено".

У середу впливова британська газета Financial Times повідомила, що Міністерство юстиції США звертається до деяких вищих посадових осіб України, у тому числі президента Леоніда Кучми, із проханням свідчити у "справі Лазаренка".

Інтерфакс-Україна

Від УП. Як випливає зі статті Financial Times і як відомо УП, свідчень Кучми домагаються адвокати Лазаренка, а проти цього виступають прокурори. У заяві же Пайфера сказано, що "Кучми немає в списку тих осіб, свідчення яких має намір отримати уряд США" (у даному випадку - прокурор). Тобто Пайфер підтвердив зазначене у матеріалі Financial Times. Однак затверджує список суддя, який задовольняє клопотання про залучення свідків як адвокатів, так і прокурорів.

Тобто сказане Пайфером жодним чином не суперечить повідомлення про залучення Кучми в якості свідків за поданням адвокатів Лазаренка.

Читайте також:

До Києва їде американський прокурор, щоб допитати Кучму

Кучма, Марчук, Тимошенко, Бакай, Волков, Пінчук, Азаров, Фельдман – свідки у справі Лазаренка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...