Януковичу пропонують регулярно проводити "таємні вечері" з більшістю

Середа, 14 травня 2003, 20:00
Народні депутати - члени парламентської більшості висловлюються за необхідність проведення у майбутньому щомісяця зустрічі уряду з більшістю у Верховній Раді.

Таку думку висловив координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов, коментуючи зустріч представників більшості й урядів при участі голови Верховної Ради Володимира Литвина і прем'єр-міністра України Віктора Януковича.

Він нагадав, що це перша зустріч у такому форматі. "Депутати й уряд погодилися, що вони повинні проходити один раз на місяць з визначенням загальної теми", - сказав депутат.

Представник президента України в парламенті Олександр Задорожній підтримав пропозицію свого колеги про регулярні зустрічі уряду і більшості.

Він повідомив, що на зустріч у середу були запрошені всі члени уряду, які відповідали на питання народних депутатів.

Обговорювалися питання голосування по законопроекту про зміни до держбюджету на 2003 рік, законодавчого посилення вертикалі виконавчої влади.

"Даною зустріччю уряд продемонстрував, що він готовий до діалогу, і не використовував депутатів при голосуванні програми діяльності уряду: не пройшло і місяця як відбулася ця зустріч", - додав він.

Прем'єр-міністр України Янукович висловив думку, що уряд і парламентська більшість усе більше "усвідомлюють спільну відповідальність". "У нас краще контакт, взаєморозуміння і менше загальних питань один до одного", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про можливе голосування з законопроекту про внесення змін до бюджету на 2003 рік, Толстоухов відзначив, що позиція більшості з даного питання ще не сформована, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо обговорювати його на засіданні координаційної ради, що відбудеться в середу ввечері", - сказав він.

Як повідомляє УНІАН, зустріч проходила в закритому режимі. За даними УНІАНу, спікер парламенту Володимир Литвин на зборах говорив про необхідність ухвалювати зважені і необхідні парламентські рішення, виходити на узгоджені позиції.

"Я говорив про те, що ми повинні максимально консолідувати нашу діяльність, щоб цих сплесків, що шкодять ефективності роботи, не було", - підкреслив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...