ТИМОШЕНКО: ДЕПУТАТІВ ПОБИЛИ У СІЗО І СПРОБУВАЛИ ЗАДАВИТИ МАШИНАМИ

Четвер, 15 травня 2003, 10:30
Юлія Тимошенко заявляє, що народних депутатів-членів її фракції били на території СІЗО. Про це лідер БЮТ заявила з парламентської трибуни.

Тимошенко повідомила, що у Лук'янівському СІЗО всю ніч перебували народні депутати, вимагаючи звільнення екс-бухгалтера "ЄЕСУ" Антоніни Балюри; до ізолятора було стягнуто 50 озброєних ОМОНівців, додала вона. "Почали депутатів не просто бити, вони сині", - заявила Тимошенко з трибуни Верховної Ради.

За її словами, коли депутати відмовилися залишити територію ізолятора, "керівники СІЗО направили на них машини, щоб давити. У нас три депутати потрапили під колеса".

Тимошенко повідомила, що і зараз на території Лук'янівського СІЗО знаходяться депутати Анатолій Матвієнко, Олександр Турчинов, Михайло Волинець та інші.

Лідер БЮТ додала, що Антоніну Балюру, яку повинні були звільнити у четвер, "закрила у карцер".

Тимошенко повідомила, що правоохоронці здійснили спробу арешту і екс-бухгалтера "ЄЕСУ" Лідії Сокольченко, яка була взимку звільнена із СІЗО. "Сьогодні її, з раковою пухлиною мозку, омонівці витягували з реанімації, а коли вона впала у кому, то сіли навколо і чекають, коли її забрати".

Тимошенко, яка виступала від чотирьох фракцій опозиції, заявила, що вимагає запросити до парламенту генпрокурора Святослава Піскуна і главу Департаменту виконання покарань Володимира Льовочкіна.

Володимир Литвин запропонував комітету з питань нагляду за правоохоронною діяльністю "підготувати звернення і негайно оформити і зв'язатися з Генпрокурором", щоб він прийшов до парламенту.

Фракція БЮТ почала блокувати роботу Верховної Ради, щоб Литвин оголосив перерву до появи Піскуна. Однак депутати проголосували за те, щоб продовжити роботу за утвердженим порядком денним.

Після цього на вимогу фракцій СПУ та БЮТ у парламенті було оголошено перерву на півгодини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування