Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісар загубив перспективу членства України в ЄС

Четвер, 15 травня 2003, 11:12
У Європейському парламенті у середу відбулися дебати, присвячені відносинам Євросоюзу з країнами, що межуватимуть з ЄС після його розширення на Схід 2004 року.

Комісар ЄС з питань розширення Гюнтер Ферхойген не пообіцяв майбутнім сусідам членство в Євросоюзі. "Нині не час говорити про можливу перспективу членства для наших нових сусідів", - заявив єврокомісар Ферхойген.

На обговоренні таких пропозицій депутати зауважили, що хочуть бачити розвиток демократії в сусідніх з Євросоюзом країнах. На думку парламентарія від Австрії Урсули Стенцель, серед майбутніх сусідів саме з Україною ЄС має розвивати якнайтіснішу співпрацю.

Міністр європейських справ Греції Тассос Яніцис заявив, що ЄС працюватиме з новими сусідами по таких напрямках: створення зони торгівлі й зони охорони довкілля, зміцнення верховенства права, енергетика, заохочення реформ.

Як відомо, в березні виконавчий орган ЄС оголосив, що збирається включити Україну, Росію, Білорусь, Молдову і північноафриканські країни у так зване "коло друзів", яким не обіцяється вступ до ЄС.

Європарламент вперше обговорював пропозиції Єврокомісії щодо відносин з майбутніми сусідами.

Українська служба "Німецької
хвилі"


Читайте також:

У ЄС НАРЕШТІ СТАЛИ ДУМАТИ ПРО АСОЦІЙОВАНЕ ЧЛЕНСТВО УКРАЇНИ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...