Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАСКУАЛЬ ПІДТВЕРДИВ - КУЧМУ ДОПИТАЮТЬ

Четвер, 15 травня 2003, 18:30
Посол США в Україні Карлос Паскуаль підтверджує, що ім'я президента Леоніда Кучми дійсно значиться у списку осіб, що мають свідчити під присягою у справі екс-прем'єра Павла Лазаренка, який був поданий до суду захистом екс-прем'єра.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Паскуаль нагадав, що процес над Лазаренком запланований у США на серпень.

"США й Україна зацікавлені у тому, щоб він (екс-прем'єр) відповів перед законом. Для того, щоб це було можливе, треба отримати свідчення свідків", - сказав він.

Посол уточнив, що списки осіб, які запрошені для надання свідчень, на розгляд судді подали як сторона уряду, так і сторона захисту. "Ці списки, фактично, вже опубліковані. Я можу стверджувати, що ім'я Кучми не присутнє у списку урядової сторони. Його ім'я є в списку, поданому захистом", - підкреслив Паькуаль.

У посольстві США повідомили, що група американських фахівців, які будуть проводити опитування осіб, вказаних у двох списках, прибудуть в Україну на початку наступного тижня.

У середу британська газета Financial Times повідомила, що Міністерство юстиції США звертається до деяких вищих посадових осіб України, у тому числі президента Леоніда Кучми, з проханням свідчити у "справі Лазаренка".

Газета повідомляє, що помічник міністра юстиції США й один з адвокатів Лазаренка незабаром вилетять до Києва у справі, "яка могла б свідчити про те, як далеко американські власті можуть зайти в своєму переслідуванні корупції в інших країнах".

Читайте також:

КУЧМА ВСЕ Ж БУДЕ СВІДЧИТИ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА

ПРОКУРОР США НЕ ПРОСИВ ДОПИТАТИ КУЧМУ. Всі претензії до адвокатів

У Київ їде американський прокурор, щоб допитати Кучму

Кучма, Марчук, Тимошенко, Бакай, Волков, Пінчук, Азаров, Фельдман - свідки у справі Лазаренка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...