Вибори президента виграє опозиція, а президентом стане демократ. Ющенко?

П'ятниця, 16 травня 2003, 11:53
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив, що президентські вибори 2004 року виграють "опозиційні сили".

Про це він заявив під час зустрічі з канадсько-українською депутатською групою та українськими студентами, які проходять стажування у законодавчому органі цієї країни. Окрім цього на думку Ющенка, "наступним президентом України буде демократ".

Лідер "НУ" також повідомив, що "для перемоги ми вже зараз консолідуємо наші сили. Восени буде створено єдину загальнонаціональну демократичну структуру на вибори-2004".

Відповідаючи на запитання українських студентів щодо демократичних перспектив України, Ющенко заявив, що не вірить в ініційовані владою реформи, бо вони "нагадують конституційний переворот". За його словами, влада намагається обдурити 48 мільйонів українців.

Коментуючи можливість відправлення українських миротворців до Іраку з метою відновлення країни після війни, Ющенко зазначив, що наразі перед Україною постав черговий "складний іспит". "Багато обставин діяльності цих стабілізаційних сил ще не вивчені, Україні не надали вичерпної інформації щодо ролі та статусу підрозділу, а також гарантій",– підкреслив Ющенко.

Говорячи про перспективи вступу України до НАТО, Ющенко також заявив, що Україна має "керуватися власними інтересами і йти своєю дорогою". Окрім цього найбільшим прорахунком влади народний депутат вважає слабку поінформованість населення про діяльність і мету НАТО, зокрема те, що згідно із соціологічними опитуваннями, відсоток українців, які поінформовані щодо блоку, надто малий.

У ході візиту Ющенко також зустрівся з державним секретарем Канади Гаром Кнутсоном і міністром закордонних справ Біллом Грехамом. Канадські урядовці відзначили, що вони уважно стежать за підготовкою до президентських виборів в Україні і висловили стурбованість станом демократії та свободи слова в нашій державі, а особливо – численними фальсифікаціями, які мали місце на довиборах у Верховну Раду України.

За словами представників канадського уряду, весь світ чекає від України активізації демократичних процесів. Урядовці заявили про готовність допомогти Україні у підготовці спостерігачів на виборах та в організації моніторингу, підкресливши, що потрібно спостерігати не лише за днем виборів, а за всім виборчим процесом.

Під час візиту до Канади Ющенко також мав зустріч з представниками української діаспори цієї країни. Зокрема, лідер "Нашої України" підтримав ініціативу діаспори щодо створення комітету з підтримки чесних виборів в Україні.

На його думку, всі українські демократичні сили потребують сприяння у підготовці спостерігачів на виборах. За словами Ющенка, "в Україні викривлена соціологія часто експлуатується владою як виборчий трюк". Водночас він зазначив, що "в Україні є потужні соціологічні центри, які професійно виконують свою роботу".

За матеріалами сайту Нашої України


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування