Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламентський комітет розбирається у справі про звільнення соратників Тимошенко

П'ятниця, 16 травня 2003, 11:54
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності оцінює події, що відбувалися в слідчих ізоляторах у зв'язку із судовим рішенням про звільнення 4-х екс-керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України", як ігнорування судового рішення правоохоронцями й співробітниками Департаменту виконання покарань.

Таку оцінку оголосив у п'ятницю на засіданні Верховної Ради глава профільного комітету Володимир Мойсик (фракція "Наша Україна"), який заявив, що "було грубо зігнороване і не виконане судове рішення про звільнення з-під варти".

Мойсик нагадав, що у четвер парламент затвердив рішення про розгляд профільним комітетом ситуації, пов'язаної зі звільненням колишніх керівників ЄЕСУ. Комітет розглядав це питання протягом двох годин, заслухавши генерального прокурора Святослава Піскуна, начальника Департаменту виконання покарань Володимира Льовочкіна, а також народних депутатів Степана Хмару, Михайла Павловського й інших.

Посилаючись на слова генпрокурора, Мойсик, зокрема, повідомив депутатів, що 4 екс-керівники ЄЕСУ були затримані на підставі порушення нової кримінальної справи. У той же час він підкреслив, що для однозначних висновків із приводу цієї ситуації комітетові не вистачає інформації.

У зв'язку з цим профільний комітет пропонує парламенту затвердити постанову зі зверненням до Генпрокуратури вжити необхідних заходів з виконання судового рішення про звільнення цих осіб, вивчити ситуацію, чому не було виконане судове рішення, а також проінформувати Верховну Раду про результати цієї перевірки.

Відповідаючи на питання депутатів, Мойсик повідомив, що Генпрокуратура й Департамент виконання покарань почали власне розслідування фактів побиття представниками правоохоронних органів низки народних депутатів від Блоку Юлії Тимошенко, що, за словами парламентаріїв, мало місце в слідчих ізоляторах під час спроби домогтися звільнення колишніх керівників ЄЕСУ.

У той же час, відповідаючи на питання представника фракції СДПУ(О) Ярослава Сухого, чи не винуваті самі депутати в подіях, що мали місце в СІЗО, Мойсик сказав: "Якщо винуваті депутати, то і вони мають бути покарані. Але зараз інформації для остаточних висновків недостатньо".

14 травня народні депутати від БЮТ намагалися звільнити з-під варти 3-х екс-керівників ЄЕСУ відповідно до рішення Київського Апеляційного суду, який на день раніше закрив щодо них кримінальні справи і постановив скасувати затриманим запобіжний захід.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Історія про те, як соратники Тимошенко, не встигши вийти, сіли знову


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...