ЗНЯТО З РЕЄСТРАЦІЇ ЄДИНОГО КАНДИДАТА ВІД ОПОЗИЦІЇ НА ПОСАДУ СУМСЬКОГО МЕРА

П'ятниця, 16 травня 2003, 12:25
Єдиний кандидат від чотирьох опозиційних партій Сергій Клочко, який балотується на виборах міського голови Сум, був знятий з реєстрації місцевим судом, повідомив прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко.

Рішення суду було винесено близько 22.00 четверга.

Підставою для зняття кандидата з виборів, за його словами, стали недостовірні дані в біографії Клочка, подані до виборчої комісії, а також той факт, що він не вказав у декларації, за словами прес-секретаря КВУ, "незначну суму".

Разом з тим КВУ схильний вбачати в цьому рішенні політичні мотиви, сказав Черненко. "Цей факт продовжує сумну традицію вирішення результатів виборів адміністративним шляхом. Подібні дії регіональної влади розходяться із заявами керівництва країни про проведення чесних і демократичних виборів в Україні", - заявив він.

За даними КВУ, на даний час на крісло міського голови Сум претендують 4 кандидати. Це член Ліберальної партії України, секретар Сумської міської ради Володимир Омельченко (самовисування), радник мера, член Християнсько-народного союзу Володимир Лаврик (висунутий ХНС), керівник справами міськвиконкому, безпартійний Юрій Домбровський (самовисування), член Народно-демократичної партії, голова фонду "Відродження" Володимир Михайлівський.

У п'ятницю о 13.00 суд розгляне питання про зняття з реєстрації Лаврика за поданням партії "Реформи й порядок" за незаконне, на їхню думку, використання у його листівках символіки блоку "Наша Україна".

Вибори мера Сум відбудуться у неділю, 18 травня.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування