Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Льовочкін сам приїжджав виганяти Турчинова й Ко із СІЗО

П'ятниця, 16 травня 2003, 15:01
Депутати від блоку Тимошенко "пізно ввечері" у четвер після доби перебування залишили територію Лук'янівського СІЗО – після того, як їм повідомили, що з ізолятора вивезли екс-бухгалтера "ЄЕСУ" Антоніну Балюру. Про це сказала Юлія Тимошенко в інтерв'ю журналістам.

Члени БЮТ вимагали на території СІЗО звільнення Балюри на підставі рішення Апеляційного суду Київської області.

За словами Тимошенко, до Лук'янівського СІЗО прибув сам керівник Держдепартаменту виконання покарань Володимир Льовочкін. "Він дав офіційне повідомлення, що Балюру вивезли. Вивезли підпільно. Коли ми це з'ясували, то перебувати там більше не було смислу".

Вона зазначила, що родичів ніхто не повідомив, де зараз перебувають Балюра та свекор Юлії Тимошенко Геннадій. "Але неофіційно нам сказали, що вони у Подільському ізоляторі тимчасового утримання Києва". До цього Антоніна Балюра перебувала у Лук'янівському СІЗО, а Геннадій Тимошенко – у СІЗО міста Чернігів.

За словами Тимошенко, адвокати оскаржуватимуть у суді дії Генпрокуратури й начальників ізоляторів, які всупереч судовому рішенню не випустили екс-керівників ЄЕСУ.

Тимошенко пояснила, що керівники СІЗО підписали офіційні документи, що Балюра і Тимошенко не випускалися з території ізоляторів. "Тобто було порушено рішення суду. Суд постановив звільнити їх негайно, але вони і хвилини не були на свободі. Адже за інструкціями на території СІЗО люди без варти не знаходяться". Таким чином, їх повторний арешт було здійснено без звільнення, наголосила Тимошенко.

Тимошенко також повідомила, що справи, про порушення яких оголосив у четвер заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев, є незаконними. "Уже три суди визнавали незаконним порушення кримінальної справи за цими епізодами".

Як повідомляла прес-служба БЮТ, голодування у Лук'янівському СІЗО оголошували депутати Олександр Турчинов, Михайло Волинець, Анатолій Матвієнко та Сергій Сас.

УП


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...