Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свекра Тимошенко посадять ще на 10 діб

П'ятниця, 16 травня 2003, 17:41
Печерським районним судом було прийнято рішення про затримання на десятиденний термін колишніх керівників корпорації "Єдині Енергетичні Системи України" Антоніни Балюри та Геннадія Тимошенка.

Рішення було винесено у п'ятницю на підставі подання Генеральної прокуратури України. Як повідомляє прес-служба Блоку Юлії Тимошенко, розгляд подання та прийняття рішення було проведено без повідомлення адвокатів та рідних колишніх співробітників ЄЕСУ.

"Незважаючи на законні вимоги Антоніни Балюри та Геннадія Тимошенко про виклик їхніх адвокатів до суду, справа була розглянута без участі захисників. Таким чином, суд грубо порушив конституційне право на захист", - йдеться у повідомленні БЮТ.

Окрім цього "судове засідання відбувалося у той момент, коли адвокати намагалися дізнатися в Генеральній прокуратурі, де саме перебувають колишні керівники корпорації ЄЕСУ, які 14 травня були таємно вивезені за межі СІЗО, де вони утримувалися".

На думку авторів повідомлення Печерський районний суд "прийняв постанову, наслідком якої стала абсурдна ситуація, коли санкція на затримання стосувалася заарештованих осіб - оскільки дані особи не були звільнені з-під варти всупереч ухвалі Апеляційного суду Київської області".

Судді, які виносили рішення щодо колишніх керівників ЄЕСУ - Володимир Кузьменко та Віктор Малинін - нещодавно Указом Кучми "були переведені в Печерський районний суд Києва з Херсонської та Кіровоградської областей".

"Ухвалення судом рішення про продовження терміну затримання до десяти діб є грубим порушення основних засад судочинства, передбачених Конституцією України", - заявляє Блок Юлії Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування