19 ТРАВНЯ В КИЇВ ПРИБУВАЮТЬ АМЕРИКАНЦІ НА ДОПИТ КУЧМИ

П'ятниця, 16 травня 2003, 18:30
Генпрокуратура України підтверджує, що 19 травня до Києва прибуває група американських фахівців у зв'язку з розслідуванням у США справи екс-прем'єра України Павла Лазаренка.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Генпрокуратури, у складі американської делегації - представники обвинувачення, захисту, ФБР і перекладачі.

Генпрокуратура нагадує, що, відповідно до чинного законодавства, "слідчі дії двох країн без згоди протилежної сторони не можуть коментуватися".

Після прибуття до України американська й українська сторони обговорять "можливий обсяг коментарів" за результатами зустрічей, що відбудуться в Україні.

Як повідомив раніше посол США в Україні Карлос Паскуаль, процес над Лазаренком запланований у США на серпень. "США й Україна зацікавлені в тім, щоб він (екс-прем'єр) відповів перед законом. Для того, щоб це було можливо, потрібно отримати свідчення свідків", - сказав він.

Посол сказав, що списки осіб, які запрошені для надання свідчень, на розгляд судді подали як сторона уряду, так і сторона захисту. "Ці списки, фактично, вже опубліковані. Я можу стверджувати, що ім'я Кучми не значиться у списку урядової сторони. Його ім'я значиться в списку, поданому захистом", - підкреслив Паскуаль.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 р. З 1999 р. Лазаренко знаходиться у федеральному ув'язненні в Сан-Франциско. Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

В Україні проти Лазаренка також висунуто обвинувачення у фінансових махінаціях і низці інших злочинів. У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно.

У Генпрокуратурі України стверджують, що Лазаренко причетний до організації убивств депутата Верховної Ради Євгена Щербаня й глави Української міжбанківської валютної біржі, народного депутата Вадима Гетьмана.

Інтерфакс-Україна

Читайте все про "історію питання"

ПАСКУАЛЬ ПІДТВЕРДИВ – КУЧМУ ДОПИТАЮТЬ

КУЧМА ВСЕ ж ТАКИ БУДЕ ДАВАТИ ПОКАЗАННЯ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА

ПРОКУРОР США НЕ ПРОСИВ ДОПИТАТИ КУЧМУ. Всі претензії до адвокатів

До Києва їде американський прокурор, щоб допитати Кучму

Кучма, Марчук, Тимошенко, Бакай, Волков, Пінчук, Азаров, Фельдман – свідки у справі Лазаренка


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування