Мельниченко і Єльяшкевич посприяють, щоб "ЦВК не стала відділком АП"

Понеділок, 19 травня 2003, 13:40
Глава комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Микола Томенко вважає, що влада країни продовжує відпрацьовувати технологію зняття судом кандидатів на виборах, щоб використовувати її під час президентської виборчої кампанії-2004.

"Останні події, зокрема вибори міського голови Сум, засвідчили, що ідея "правильної" організації виборчої кампанії, яка завершується зняттям опозиційних кандидатів, є дієвою. Крім того, вона приносить успіх не лише на локальному рівні, але й у президентській кампанії", - заявив депутат Микола Томенко в інтерв'ю журналістам.

"Недарма останнім часом експерти постійно говорять, що президент готується до певних кадрових змін, які дадуть йому можливість бути гарантом виборчої кампанії-2004", - цитує Томенка прес-служба блоку "Наша Україна".

Він не виключає, що після провалу Ніни Карпачової на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини, більшість запропонує на її місце кандидатуру Михайла Рябця, нинішнього голови ЦВК.

Крім того, Томенко вважає, що персона Володимира Щербаня може бути висунута на пост голови Центрвиборчкому. На його думку, сумський губернатор успішно пройшов чергове випробування у Сумах, де було знято двох кандидатів від опозиції. Народний депутат наголошує, що Володимир Щербань має великий досвід "правильного" проведення виборчих кампаній, зокрема парламентської 1998 року, президентської – 1999, референдуму-2000.

Томенко зауважив, що колишній народний депутат, екс-голова парламентської слідчої комісії з питань проведення виборів 1999 року, Олександр Єльяшкевич та майор президентської охорони Микола Мельниченко неодноразово заявляли про наявність у них відповідних доказів щодо протизаконного втручання Щербаня у виборчий процес. За словами голови комітету з питань свободи слова, Щербань у розмовах з президентом неодноразово говорив, про свої зусилля у забезпеченні "правильних" результатів виборів.

Микола Томенко вважає, що Верховна Рада перед призначенням голови Центрвиборчкому мусить бути максимально поінформованою. Тому, на його думку, депутати повинні звернутися до Мельниченка та Єльяшкевича, щоб отримати у них всі матеріали щодо "виборчої" діяльності Щербаня.

"Тільки у такому випадку сумний досвід попередніх виборів не повториться 2004 року. Лише Мельниченко і Єльяшкевич можуть посприяти тому, щоб ЦВК не стала відділком АП," - підкреслив Микола Томенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News