Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко готовий свідчити. Але тілько при Лазаренкові

Понеділок, 19 травня 2003, 13:48
Народний депутат Валерій Пустовойтенко даватиме свідчення американським адвокатам "у справі Лазаренка" лише у присутності самого екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

Як заявив Пустовойтенко у понеділок в інтерв'ю журналістам,
"якщо його немає, які можуть бути зустрічі". Він також додав, що офіційно до нього ніхто не звертався щодо свідчень.

Крім того, Пустовойтенко наголосив, що свого часу, коли він прийшов на пост прем'єр-міністра, була проведена комплексна перевірка діяльності попереднього уряду під керівництвом Лазаренка. Він підкреслив, що всі матеріали щодо виявлених тоді зловживань на суму 2 млрд. грн. були передані правоохоронним органам.

Коментуючи таку ситуацію, український адвокат Лазаренка Марина Довгопола зазначила, що Пустовойтенко нестиме кримінальну відповідальність, якщо відмовиться свідчити.

За словами Довгополої, "це нормально те, що він заявляє, з огляду на його суб'єктивну думку, але це абсолютно не відповідає ні законам України, ні міжнародним законам".

За словами адвоката, відповідно до угоди між США і Україною про правову допомогу, "свідки, які запрошуються до даної процедури, мусять прийти на цей допит, і вони несуть відповідальність за відмову відповідно до ст. 385 Кримінального кодексу України, яка передбачає штраф від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт до 6 місяців".

Американські адвокати у справі екс-прем'єра України Павла Лазаренка прибули в Україну 17 травня. Вони мають намір допитати як свідків Кучму, Марчука, Пустовойтенка, Волкова, Тимошенко та Ігоря Бакая.

UNIAN

Читайте також:

Адвокат Лазаренка Гарольд Розенталь: "Це правда, що наш суддя у Сан-Франциско затвердив Кучму як свідка"

Кучма, Марчук, Тимошенко, Бакай, Волков, Пінчук, Азаров, Фельдман - свідки у справі Лазаренка

США просять про допит українського президента

ПАСКУАЛЬ ПІДТВЕРДИВ - КУЧМУ ДОПИТАЮТЬ

ПРОКУРОР США НЕ ПРОСИВ ДОПИТАТИ КУЧМУ. Всі претензії до адвокатів

Лазаренко виписує повістки до суду. На черзі Кучма?

Лазаренко: півстолітній ювілей


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...