Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ПЕРЕДУМАЄ РОБИТИ ДВОПАЛАТНИЙ ПАРЛАМЕНТ

Понеділок, 19 травня 2003, 14:19
Із пропозицій президента Кучми по зміні Конституції може бути виключена норма про двопалатний парламент. Такий прогноз зробив спікер Володимир Литвин на прес-конференції у понеділок.

"Якщо відслідковувати хід всенародного обговорення, то очевидно, що деякі пропозиції будуть виключені. Очевидно, це стосується двопалатного парламенту", - сказав Литвин.

Водночас Литвину "важко судити", наскільки законопроект Кучми відрізнятиметься від пропозицій, які він вніс на всенародне обговорення.

Литвин прогнозує, що буде підготовлено два законопроекти зміни Конституції – від депутатів та від президента, які й будуть направлені до Конституційного суду. Спікер же виступив за те, щоб був підготовлений єдиний законопроект.

Говорячи про механізм прийняття змін до Конституції, Литвин категорично заперечив, що зараз це можна зробити Конституційною асамблеєю чи референдумом. "Ніяких розмов про Асамблею. Є Конституція, де чітко виписано, як може відбуватися референдум. Врешті-решт все знову приводить до Верховної Ради, всі дороги ведуть до Верховної Ради".

За його словами, щоб зміни до Конституції приймалися на референдумі, для цього треба внести зміни до відповідної статті Основного закону, і саме це також вимагатиме проведення референдуму. "Нам треба буде проводити два референдуми… З практичної точки зору це не можливо. Часу до виборів не вистачить, політичної згоди не буде".

Литвин також заявив, що йому "по-людськи набридли розмови про політичну реформу".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування