За три місяці Янукович вигадає, як Україні восени стати членом Європи

Понеділок, 19 травня 2003, 14:37
Кабінет Міністрів повинен у тримісячний термін розробити концепцію Плану дій "Україна-ЄС", кінцевою метою якого визначене укладення Європейської угоди, що передбачає надання Україні асоційованого членства в Євросоюзі.

Як повідомив керівник головного управління з питань зовнішньої політики адміністрації президента Анатолій Орел у понеділок на брифінгу у Києві, таке рішення прийняла Державна рада з питань європейської й євроатлантичної інтеграції України на чолі з президентом Леонідом Кучмою.

Орел також уточнив слова президента про те, що Україна розраховує під час майбутнього саміту з Європейським Союзом "перевести у практичну площину" надання асоційованого членства в ЄС.

"Президент нас націлює на роботу для того, щоб на наступному самміті Україна-ЄС почалася практичне обговорення питань, пов'язаних з наданням нам асоційованого членства. Це не означає, що на наступному саміті буде даний цей статус, хоч це було б дуже добре. Однак це означає, що всі розмови про європейську інтеграцію вже перейшли у практичну площину", - сказав Орел.

Він повідомив, що наступний саміт "Україна-ЄС" відбудеться на українській території 2-3 жовтня нинішнього року.

Зі слів Орла, під час засідання Держради також було доручено Кабінету Міністрів разом з національним центром євроатлантичної інтеграції почати роботу над Цільовим планом "Україна-НАТО" на майбутній рік. Проект цього документа повинен бути внесений на розгляд Держради протягом чотирьох місяців.

Згідно з рішенням, Кабінет Міністрів повинен вжити заходів для максимального використання можливостей, які несе у собі розширення ЄС, і попередження негативних наслідків цього. Головна увага повинна бути приділена впровадженню інноваційної моделі розвитку економіки України.

Уряду також доручено посилити кадрове забезпечення тих підрозділів виконавчої влади, які займаються питаннями європейської і євроатлантичної інтеграції, а також з'ясувати доцільність визначення напрямів, які вимагають додаткового фінансування у цій сфері.

Крім того, Кабінету Міністрів доручено приділити особливу увагу виконанню окремих положень угоди про партнерство і співпрацю України і ЄС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування