Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Окремим громадянам" Козаченко завдав збитку на півтора мільярди гривень

Понеділок, 19 травня 2003, 16:51
Генеральна прокуратура України закінчила розслідування кримінальної справи по обвинуваченню колишнього віце-прем'єра Леоніда Козаченка, повідомляє прес-служба Генпрокуратури у понеділок.

Слідство встановило, що, зловживаючи владою і службовим становищем, екс-віце-прем'єр з питань агропромислового комплексу Козаченко завдав збитків державним інтересам, інтересам окремих громадян й юридичних осіб у вигляді втрат від експорту зерна з урожаю 2002 року в розмірі 1,5 млрд. грн.

Також втрат надходжень до держбюджету у сумі 21,6 млн. грн. від зниження тарифів і послуг при інспектуванні зерна, що відправлялося на експорт; збитків державі у сумі $6,8 млн. неповерненого кредиту, який був використаний на придбання комбайнів американського виробництва.

Крім реальних матеріальних наслідків, Козаченко завдав істотної шкоди, яка виражається у підриві авторитету й престижу органів державної влади, створенні умов, що негативно вплинули на формування стабільного зернового ринку у державі, підриві продовольчої безпеки України, повідомляє прес-служба.

Крім того, слідство встановило, що Козаченко, займаючи посаду генерального директора СП ЗАТ "Украгробізнес" шляхом вимагання у серпні-жовтні 2000 року отримав від засновників іноземних компаній "Новартіс АГ" і "Айстра Зенека Холдінгз Б.В." два хабарі на загальну суму 1 млн. 497 тис. 568 грн.

Кримінальна відповідальність за вказані злочини передбачена частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків), частиною 3 статті 368 (отримання хабара в особливо великому розмірі).

Після ознайомлення обвинуваченого і його захисником з матеріалами кримінальної справи, вона буде направлена до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, кримінальна справа стосовно Козаченка була порушена 24 березня за підозрою у зловживанні службовим становищем на посаді віце-прем'єра і в ухилянні від сплати податків на посту гендиректора СП ЗАТ "Украгробізнес". Печерський суд за поданням Генеральної прокуратури України 27 березня обрав для Козаченка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, пізніше Апеляційний суд Києва відмовився змінити йому запобіжний захід.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...