Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин приховує, хто спонсорував його подарунки Шелепухам

Понеділок, 19 травня 2003, 17:26
Спікер Володимир Литвин не зізнається, хто платить за подарунки, які президент та інші керівники держави приносять школам, лікарням, інтернатам, піонерським таборам.

На прес-конференції у Києві Литвина запитали, за чиї кошти були придбано комп'ютери, які він подарував у суботу на 100-ліття сільській школі в селі Шелепухи Черкаської області.

"Ми просто попросили, щоб нам допомогли придбати два комп'ютери. Я подарував не від себе, а від парламенту України. Все, що я роблю, я роблю від парламенту України. Попросили в міністерстві освіти підручники, футболки для дітей і спортивний інвентар" – зазначив Литвин.

Він наголосив, що межу закону при цьому він "не переступав".

Литвин ухилився від відповіді на уточнююче питання, хто ж все-таки сплатив за комп'ютери, які спікер подарував школі.

"Усьо було по-честному", - сказав він, засміявся і додав: "Я виходжу з того, що коли дарують, то це добре".

Спікер також не дав відповіді на питання, хто сплачував за подарунки від імені президента, коли Литвин працював на чолі АП.

Натомість голова парламенту розповів, чому він вирішив поїхати на святкування 100-річчя сільської школи.

За словами Литвина, він прочитав адресованого йому листа від директора школи: "Це був крик душі. Я серцем відчув становище школи. Школа не має жодного комп'ютера. І ніхто на цей сторічний ювілей не відгукнеться. Я відразу прийняв рішення поїхати в ту школу, не переслідуючи жодних політичних цілей".

"Я побачив тих дітей, які сіли перед комп'ютером. Я кажу: "Давай, входь [у комп'ютер]", а вони не знаю, на яку клавішу натиснути. Мені шкода було цих дітей. Я коли бачу ці долоні дівчаток і хлопчиків від грубої сільської роботи…", - із гіркотою зазначив Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування