У НАТО Україна піде у трикутнику з Грузією і Азербайджаном

Понеділок, 19 травня 2003, 18:16
Ініціатива голови Ради Безпеки Грузії Тедо Джапарідзе про створення стратегічного трикутника Грузія-Україна-Азербайджан спрямована на полегшення процесу входження цих країн у НАТО. Про це у понеділок журналістам заявив посол Грузії у Баку Зураб Гумберідзе.

"Після офіційної заяви Грузії про намір приєднається до Північноатлантичного альянсу ми шукаємо партнерів, а Баку й Київ є саме такими країнами", - відзначив Гумберідзе.

З його слів, недавнє прийняття у НАТО країн Східної Європи довело, що входження до цієї організації відразу декількох країн регіону є набагато легшим, ніж спроба стати повноправним членом альянсу поодинці.

Дипломат також висловив надію на розуміння з боку Росії з приводу ініціативи Тбілісі про створення трикутника. "Наші кроки не спрямовані проти Росії, навпаки, ми намагаємося поліпшити наші взаємовідносини, і я сподіваюся, що у найближчі дні всі стануть свідками цього", - заявив Гумберідзе.

Джапарідзе у минулу п'ятницю звернувся до урядів України й Азербайджану з проханням підтримати ініціативу по створенню стратегічного трикутника для основи системи ефективної безпеки держав Чорноморського басейну.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...