Племінника Лесі Гонгадзе було вбито

Вівторок, 20 травня 2003, 11:29
11 травня у Львівській області було знайдено останки Миколи Стецишина - племінника Лесі Гонгадзе.

Як повідомив UNIAN адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур, хлопець, якому було близько 18 років, зник кілька місяців тому. За словами адвоката, труп знайдено на пасовиську, тобто на відкритій місцевості, труп "дуже розклався", має пошкодження.

Як сказав Федур, родина вважає, що труп було підкинуто саме на це місце, оскільки інакше він не міг там так довго пролежати непоміченим. Неподалік, відзначає адвокат, знайдено ще один розчленований неопізнаний труп у мішку. Федур також відзначив, що Гонгадзе дуже боляче сприйняла загибель племінника.

Між тим, згідно з повідомленням начальника управління карного розшуку УМВС України у Львівській області Петра Глушика, на тілі хлопця візуально не виявлено будь-яких ушкоджень.

Швидше за все, зазначив Глушик, хлопець помер через те, що йому стало зле, коли він повертався додому з іншого села, але так це чи інакше, остаточно можна буде говорити після проведення судово-медичної експертизи.

"Не виключено, що для того, щоб зняти всі питання, остаточну експертизу буде проведено в Києві", - додав Глушик. Крім того, наголосив він, особисті речі покійного, включаючи невелику суму грошей, були на місці.

За словами Глушика, тіло хлопця було знайдено поблизу лісу, в яру. "Місце там малолюдне, тому його так довго не могли знайти", - зазначив він.

Водночас Глушик повідомив, що тіло дуже сильно розклалося "і було пошкоджено собаками та лисицями", внаслідок чого родичі (батько) зміг впізнати сина тільки по чоботах і ступнях, які збереглися майже непошкодженими.

Говорячи про інший труп - розчленований, якій також було знайдено неподалік, Глушик сказав, що "він до цього не має відношення".
За обома фактами смерті людей порушено кримінальні справи. Ведеться слідство.

Микола Стецишин зник ввечері 6 грудня минулого року. Наступного дня до міліції із заявою про зникнення сина звернувся батько хлопця. 12 грудня прокуратурою Жидачівського району було порушено кримінальну справу за фактом зникнення Стецишина за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...