Піскун займеться розслідуванням "незаконнного спонсорства" Кучми

Вівторок, 20 травня 2003, 11:50
Верховна Рада України у вівторок підтримала запит члена фракції "Наша Україна" Миколи Томенка до генерального прокурора про з'ясування питання фінансування діяльності президента країни.

За запит проголосували 138, проти - 1 з 431 депутатів, що зареєструвалися у залі.

Як пояснив журналістам Томенко, суть запиту полягає в тому, що відповідно до закону про принципи фінансування діяльності президента, вона фінансується винятково з держбюджету.

У зв'язку з цим, підкреслив депутат, виникає питання, на які кошти фінансувалося, зокрема, поздоровлення президента українського народу з Новим роком, з 8 березня, із Днем Перемоги, а також агітація за проведення політичної реформи.

За словами Томенка, оплата такої реклами проходила за рахунок спонсорських грошей. У запиті генпрокурору пропонується з'ясувати питання, чи звертався президент до спонсорів за фінансовою підтримкою проведення такої реклами, або ж спонсори самі погодилися таку рекламу фінансувати.

Депутат також просить з'ясувати, хто конкретно спонсорував рекламу. За словами Томенка, експерти відзначають, що таке спонсорське фінансування діяльності президента є незаконним.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування