Якби Ющенко домовився з Литвином, губернатором Донеччини був би нашоукраїнець?

Вівторок, 20 травня 2003, 14:18
Керівництву блоку "Наша Україна" "краще було при формуванні Верховної Ради погодитись на те, щоб Володимир Литвин став спікером, а "За Єду" тоді погодились би на те, щоб один чи два заступники Литвина були "нашоукраїнцями".

Таку думку висловив в інтерв'ю газеті "Поступ" член фракції "НУ" Іван Драч. Він також вважає, що "була також можливість домовитися з ними про частину губернаторів, комітетів і т. д". "Тобто зараз у блоку Ющенка були би більші і реальні стартові можливості. Блок не є у виграшній ситуації, а навіть у дуже тяжкій ", - зазначив Драч.

На питання, чи можливе об'єднання "Нашої України" з "ЗаЄдУ" зараз, Драч відповів: "зараз вже виникла зовсім інша ситуація. Тепер можливо бавитися у все це. Здавалося б, можна було би чекати об'єднання Ющенко-Янукович проти Медведчука як ставленика Кучми. Але на це тяжко розраховувати".

Зараз же Янукович підбадьорений тим, що він прем'єр, тим що стільки голосів проголосувало за програму його уряду. Він, крім того, при грошах донецького олігарха. Зрозуміло, що зараз він не зійде з дистанції.

Драч також вважає, що для висунення єдиного кандидата від опозиції слід "погодитися, щоб Юля стала прем'єром, а Мороз - головою Верховної Ради. Якби такі домовленості були, тоді би можна ще було надіятися на єдиного кандидата і співпрацю між опозицією".

Також на думку народного депутата, "найреальнішим опонентом для нас ["Нашої України"] наразі є Кучма. Його наступне президентство можливе, якщо Конституційний суд постарається все зробити, щоб Кучма легітимно зміг втретє балотуватися". "Я знаю віртуозність гри Кучми в різноманітних ситуаціях. Думаю, що він страшенно не хоче сходити з політичної арени і випробовує різні варіанти для того, щоб залишитися президентом", - вважає Іван Драч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування