Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінницький терорист вимагає мільйон доларів, щоб припинити підривати маршрутки

Вівторок, 20 травня 2003, 18:04
Кримінальні справи, порушені у зв'язку з вибухами й підпалами маршрутних таксі у Вінниці, після останнього інциденту, що відбувся у вівторок, об'єднані в одне провадження.

Як повідомили у центрі громадських зв'язків УМВС України у Вінницькій області, всі три вибухи сталися на одному маршруті - №35.

Перший вибух у "маршрутці", внаслідок якого загинула жінка, відбувся 11 вересня минулого року. Внаслідок другого вибуху 6 травня 2003 року шість чоловік отримали опіки 1-3-го ступенів важкості.

Через декілька днів після другого вибуху до місцевих газет "Тумба" і "33 канал" надійшов анонімний лист такого змісту: "Ну як? Вам сподобалося? Шість потерпілих, плюс один труп. Це логічне продовження, і до кінця ще далеко. Жертв буде набагато більше. Тому що ці ідіоти не розуміють - ми не заспокоїмося, поки не отримаємо гроші. На цей раз сума двох висаджених бусів, і сім жертв - $300000. На наступний раз - $1 000 000. Сурику, сріблянки, будильників і бензину у мене вистачить".

Як повідомили у ЦГЗ, незадовго до третього вибуху анонім направив до іншої місцевої газети "33 канал" ще один лист із загрозами, однак у розпорядження міліції він надійшов тільки у вівторок. Текст листа не оприлюднюється, однак відомо, що у ньому також міститься вимога грошей.

У цей час лист знаходиться на експертизі у правоохоронних органах. У той же час, в міліції не коментують його текст.

Експертиза встановила, що займання у "маршрутці" 6 травня сталося через розлив і випаровування легкозаймистої рідини, яка зберігалася у пластиковій ємності.

За останньою інформацією прес-служби Міністерства з надзвичайних ситуацій України, 20 травня у "маршрутці" також сталося зайняття невідомої речовини.

Інцидент стався близько 9.00 на одній з площ міста. У салоні, де знаходилися 22 людини, почалася пожежа. 14 осіб госпіталізовані з опіками 2-го і 3-го ступеня. Серед потерпілих двоє дітей - найменшій дівчинці дев'ять років.

Семеро потерпілих продовжують залишатися у важкому стані. У міліції зазначають, що почерк усіх трьох вибухів ідентичний - використовується легкозаймиста рідина.

За неофіційною інформацією, основною версією правоохоронців є переділ міського ринку пасажирських автоперевезень.

Кримінальна справа порушена за ст. 194 ч. 2 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна, скоєне шляхом підпалу, вибуху або іншим суспільно небезпечним способом, що призвело до майнового збитку або загибелі людей.

У рамках превентивних заходів міліції для недопущення повторення вибухів співробітники Державтоінспекції будуть особливо ретельно перевіряти "маршрутки". Міліція закликає пасажирів до пильності.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: