Сенат США поки не затвердив нового посла в Україні - Паскуаль

Середа, 21 травня 2003, 15:47
Посол США в Україні Карлос Паскуаль прогнозує, що найближчі роки стануть для України часом здійснення "фундаментального вибору" щодо європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Думаю, це буде період, коли Україна повинна буде зробити свій фундаментальний вибір стосовно інтеграції у НАТО і Європейський Союз", - сказав Паскуаль в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у Києві у середу.

У цьому контексті він нагадав про визначальні чинники такої перспективи. Зокрема, із його слів, мова йде про те, чи буде Україна сприйматися як європейська демократія, чи будуть ухвалені закони, необхідні для отримання членства у Світовій Організації Торгівлі і чи буде Україна продовжувати підтримувати розвиток громадянського суспільства, незалежність ЗМІ.

"Я можу передбачити, що американо-українські відносини будуть розвиватися навколо цих питань", - прогнозує посол.

Коментуючи реформи в Україні, Паскуаль зазначив "певний прогрес у досягненні економічного зростання", але, у той же час, нагадав, що за даними статистики для залучення іноземних інвестицій зроблено ще недостатньо. "Передусім, це стосується верховенства права", - відзначив він.

Крім того, Паскуаль нагадав, що для вступу України до СОТ повинна бути прийнята "дуже велика кількість законодавчих актів".

Відповідаючи на питання про те, чи прийняте рішення про призначення новим послом США в Україні Джона Хербста, посол повідомив, що "поки ще у сенаті США не проходили слухання щодо призначення Хербста".

Про намір президента США Джорджа Буша призначити Хербста послом США на Україні Білий дім оголосив у кінці квітня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...