Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун розбереться, чому екс-керівників ЄЕСУ не випускали із СІЗО

Середа, 21 травня 2003, 18:30
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Київського слідчого ізолятора, повідомили у середу агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури.

Кримінальна справа була порушена 20 травня на підставі звернення народного депутата, голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Мойсика і групи народних депутатів.

Провадження у цій справі, порушеній за статтею 365 частини 2 Кримінального кодексу, слідчі дії дадуть можливість перевірити викладені у заявах дані про перевищення службових повноважень працівниками слідчого ізолятора і прийняти законні рішення, підкреслює прес-служба.

Кримінальна справа для проведення досудового рішення спрямована у прокуратуру Києва.

20 травня Верховна Рада прийняла постанову, в якій приймається до відома інформація голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимира Мойсика (фракція "Наша Україна") стосовно дій, що мали місце 14 травня 2003 року у Лук'янівському слідчому ізоляторі Києва.

У постанові доручається генпрокурору Святославу Піскуну дати належну правову оцінку діям посадових осіб, відповідальних за виконання судових рішень щодо звільнення з-під варти колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Антоніни Болюри, Геннадія Тимошенка і Лідії Сокольченко, а також фактам застосування сили стосовно народних депутатів, і проінформувати Верховну Раду до 3 червня.

13 травня Київський апеляційний суд закрив кримінальні справи, порушені стосовно 4-х колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ", а також Юлії й Олександра Тимошенків. Суд ухвалив скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Геннадію Тимошенку, Антоніні Болюрі і Євгенію Шагу, а з Лідії Сокольченко й Олександра Тимошенка зняти підписку про невиїзд.

Керуючись рішенням суду, ряд народних депутатів від Блоку Юлії Тимошенко прибули до слідчих ізоляторів, де перебували екс-керівники корпорації, з наміром їх звільнити.

Зокрема, у Києві 14 травня група народних депутатів оголосила голодування біля Лук'янівського СІЗО з вимогою випустити Антоніну Болюру і Геннадія Тимошенка, у результаті чого робота ізолятора виявилася фактично паралізованою. Пізніше ряд народних депутатів заявили про застосування у стосовно них сили працівниками міліції.

Читайте також:

Історія про те, як соратники Тимошенко, не встигши вийти, сіли знову

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування