Українські депутати пішли на поводу в Кучми, Путіна, Лукашенка і Назарбаєва

Четвер, 22 травня 2003, 11:44
Верховна Рада України у четвер прийняла заяву, в якій виражає підтримку і намір сприяти реалізації заяви президентів України, Білорусії, Росії і Казахстану про формування єдиного економічного простору.

За заяву проголосували 266 депутатів, проти - 51 з 436, що зареєструвалися у залі.

"Керуючись пунктом 5 ст. 85 Конституції України, враховуючи те, що створення єдиного економічного простору буде сприяти поновленню і розвитку вигідних Україні економічних зв'язків, формуванню стабільних ринків збуту для вітчизняних товарів, стабільних ринків сировини, енергоносіїв, нарощуванню вітчизняного виробництва, підвищенню життєвого рівня народу, Верховна Рада виражає підтримку заяві і свою рішучість сприяти її послідовній практичній реалізації", - йдеться у документі.

Президенти України, Білорусії, Росії і Казахстану 23 лютого 2003 року підписали заяву про підготовку до вересня нинішнього року угоди про формування єдиного економічного простору.

Депутати прийняли також звернення Верховної Ради до голови Ради міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД.

За звертання проголосували 280 депутатів, проти - 35 з 439, що зареєструвалися.

У документі зазначається, що міжнародна кооперація й інтеграція у сфері інтелектуальної власності є важливим важелем у розвитку міжнародних стосунків. Крім того, розширення міжнародних економічних зв'язків підвищує значення інтеграційних процесів в економіці, перетворюючи їх у провідні у системі міждержавних відносин. Тому проблеми створення життєздатного інтеграційного простору на території країн-учасниць СНД відіграє значну роль у зовнішньоекономічних відносинах.

В умовах подальшого розвитку вільної конкуренції і залучення до ринкових відносин все більшої кількості учасників, торгова марка стає важливим чинником підвищення конкурентоздатності продукції, просування її на ринках, захисту експорту, йдеться у звертанні.

Крім того, відзначається у документі, на сьогодні найбільші об'єми зовнішньоторгівельних операцій для кожної з країн СНД формують зовнішньоекономічні операції між партнерами по СНД. Тому виникає необхідність у подальшому удосконаленні системи охорони торгових марок на території СНД. Зокрема, надання можливості суб'єктам підприємницької діяльності у різних державах ефективно, зручно і швидко діставати права на торгові марки не тільки на території однієї країни, але і на територіях інших держав.

З урахуванням домовленості, досягнутої між Україною, Росією, Білорусією і Казахстаном відносно створення зони вільної торгівлі, питання створення регіональної міждержавної системи охорони торгових марок стає досить актуальним і створення такої організації може розглядатися як один з конкретних механізмів для забезпечення подальших інтеграційних процесів між країнами СНД, йдеться у звертанні.

Верховна Рада звернулася до голови Ради міжпарламентської асамблеї країн-учасниць СНД, до парламентів й урядів країн СНД з пропозицією підтримати і сприяти створенню регіональної міждержавної системи охорони торгових марок.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування