Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Зальзбурзі Кучму не принижували, а поставили у перший ряд

Четвер, 22 травня 2003, 15:26
Неформальна зустріч президентів Центральної Європи у Зальцбурзі відкрилася у четвер вдень ходою повз почесну варту на Резиденцплатц. У першому ряді стояли президенти Австрії Томас Клестіль, України Леонід Кучма і Польщі Александер Кваснєвський.

На засіданнях неформальної зустрічі президентів Кучма сидітиме поруч із президентом Німеччини Йоханессом Рау і президентом Словаччини Рудольфом Шустером. Про це повідомляє оргкомітет саміту.

На груповому фото Кучма стоятиме між австрійським і польським президентами Томасом Клестілем і Александром Кваснєвським.

У Зальцбурзі президент Кучма візьме участь у заходах неформального саміту президентів, а також проведе ряд двосторонніх зустрічей за індивідуальною програмою.

Як повідомила УП прес-секретар глави держави Олена Громницька, у нього заплановані окремі зустрічі з президентами Чехії Вацлавом Клаусом, Польщі Олександром Кваснєвським, Словакії Рудольфом Шустером, Боснії-Герцеговини Бориславом Паравачем.

Також під час аперитиву на прийомі у австрійського президента має відбутися бесіда Кучми із президентом Німеччини Йоганессом Рау.

Як відомо, під час саміту НАТО в листопаді 2002 було змінено розсадку президентів країн-учасниць Ради північноатлантичного партнерства, щоб запобігти тому, що президент Кучма зайняв місце поруч із прем’єром Британії Тоні Блером. Тоді Британія і США оголосили Кучмі бойкот через те, що він схвалив продаж радарів "Кольчуга" до Іраку.

УП, Зальцбург

Поїздка українських журналістів на саміт президентів організована за сприяння Фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування