Росія хоче викупити український газопровід?

Четвер, 22 травня 2003, 16:31
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що можливість передачі українських транзитних газопроводів у концесію або довгострокову оренду міжнародному газотранспортному консорціуму необхідно вивчити серед інших варіантів.

"Питання треба однозначно підіймати, що консорціум буде тільки тоді працювати, коли він буде чимсь розпоряджатися, на щось спиратися, від чогось відштовхуватися. А якщо у нього цього не буде, то який же це консорціум, яка ж це компанія?", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві, коментуючи пропозицію Німеччини про необхідність передачі газопроводів у концесію.

Чорномирдін зазначив, що мова може йти або про концесію, або про довгострокову оренду, але обговорювати ці питання треба тільки у рамках українського законодавства.

Як повідомлялося, Росія й Україна створили ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортних мереж України" на паритетних засадах. На початку листопада 2002 року "Нафтогаз України" і російський "Газпром" підписали установчі документи.

Пізніше представники німецького концерну Ruhrgas були запрошені для участі у тристоронніх переговорах (Україна, Росія, Німеччина) щодо міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортних мереж України. Консорціум на взаємовигідних умовах буде забезпечувати транспортування газу, а також надійність, безпеку і стабільність функціонування газотранспортної системи України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування