Америка так і не визначилась – чи є "Кольчуги" в Іраку, чи ні?

Четвер, 22 травня 2003, 17:25
"США навряд чи прийдуть до спільного знаменника" у випадку з нелегальним продажем Україною станції радіолокаційної розвідки "Кольчуга" до Іраку.

Про це під час Інтернет-конференції на сайті "Телекритика" заявив посол США в Україні Карлос Паскуаль. У ході розмови він зазначив, що "політика США стосовно "Кольчуги" залишається незмінною з того часу, як я виступав з цього приводу 20 грудня цього року".

Паскуаль також заявив, що "важливо вивчити певні уроки з цієї ситуації і конструктивно їх застосувати". "Зокрема, ми зосередилися на способах зміцнення системи експортного контролю України. І тут вже здійснюються позитивні кроки. Україна збільшила повноваження комітету з технічного та військового співробітництва та політики військового контролю", - повідомив Паскуаль.

За його словами, штат комітету "збільшено з 3 до 30 професіоналів".
Окрім цього "ухвалено закон з експортного контролю". "Наприкінці березня проведено важливу конференцію з експортного контролю. Ми спільно розвиваємо проекти з підвищення безпеки об'єктів, де наявні чутливі матеріали бактеріологічні, ядерні, радіологічні".

"Ми вважаємо, що ці кроки відбивають позитивне застосування тих уроків, яких ми навчилися минулої осені", - зазначив Паскуль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...