Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За право відновлювати Ірак будуть боротися 10 українських компаній

Четвер, 22 травня 2003, 18:39
За право відновлювати Ірак будуть боротися 10 українських компаній

Поки ще не можна гарантувати участь українських компаній у розбудові Іраку після військових дій.

Як повідомив під час Інтернет-конференції на сайті Телекритика посол США в Україні Карлос Паскуаль "українські компанії, безумовно, мають добру кваліфікацію для участі у такій конкуренції, але результати ніхто гарантувати не може".

Паскуаль також нагадав, що протягом поточного тижня у Лондоні відбувається конференція з питання відбудови Іраку після війни. У ній братимуть участь "10 українських підприємств та бізнесових організацій", - повідомив Паскуаль і додав, що "у підсумку контракти будуть призначатися на основі конкурентного відбору".

Паскуаль також зазначив, що США очікують "принаймні, двох окремих фаз у відбудові Іраку". "На першій фазі відбудовчі зусилля фінансуються доларами американських платників податків", - зазначив посол.

"Ми сподіваємося на другу фазу, в якій надходження Іраку від продажу нафти допомагатимуть фінансувати відбудову країни. На першій фазі генеральні контракти віддані американським компаніям", - прокоментував ситуацію Паскуаль.

Говорячи про участь українських компаній, він зазначив, що США "використали гнучкі умови нашого законодавства, які дозволяють іншим країнам брати участь як субпідрядникам".

"Ми провели численні семінари і надали інформацію українському уряду і підприємцям, щоб вони могли скористатися потенційними можливостями отримати субпідряди", - заявив американський посол.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування