Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Народ – не стадо баранів", - сказав Кучма про всенародне обговорення

Четвер, 22 травня 2003, 20:07
Президент Леонід Кучма дає позитивну оцінку всенародному обговоренню політичної реформи.

"Обговорення ішло серед аудиторії, яка розуміється (на політичній тематиці). Не треба думати, що народ – це стадо баранів, які взагалі відсторонені... Ми ж не ходили до села, до бригади чи до ферми і не обговорювали політичну реформу. А обговорювалося питання в наукових колективах, студентських колективах", - сказав Кучма на індивідуальному прес-брифінгу в рамках неформального саміту президентів Центральної Європи у Зальцбурзі.

Президент додав, що "молодь сьогодні дуже цікавиться цими проблемами".

Він сказав, що виступав проти профанації обговорення: "Я даю вам чесне слово, що я звертався офіційно, що мені одобрямс у будь-якому разі не потрібен".

Кучма також висловився за ширше залучення громадськості в політичний процес: "Все наше політичне життя іде в трикутнику парламент-уряд-президент. Це абсолютно неприпустимо. Все від незрілості нашої політичної системи".

Частково винні в цьому, на думку президента, і журналісти: "Вибачте, не стала на ноги преса наша. Сьогодні краще прийти до парламенту, і нікуди не їздити по країні, ні в кого нічого не питати, підійшов до однієї політичної сили, іншої, третьої, і подав весь матеріал. Ось до цього зводиться інформаційна політика багатьох видань наших", - додав Леонід Кучма.

УП, Зальцбург

Поїздка українських журналістів на саміт президентів організована за сприяння Фонду "Відродження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування