Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суддів, що закрили справи Тимошенко, вилучили комп'ютери

П'ятниця, 23 травня 2003, 16:00
Співробітники головного слідчого управління Генпрокуратури України у п'ятницю вдень завершили обшук у кабінеті суддів Апеляційного суду Київської області, які винесли рішення про закриття всіх кримінальних справ відносно народного депутата Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра і чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Як передав кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", співробітники Генпрокуратури вилучили системні блоки комп'ютерів з кабінету суддів для проведення експертизи. Фахівці повинні будуть встановити, коли і в якому вигляді було написане рішення суду про закриття кримінальних справ щодо подружжя Тимошенко і "ЄЕСУ".

Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом службової фальсифікації рішення суду від 13 травня про закриття цих справ. Зі слів заступника генпрокурора Віктора Шокіна, до Генпрокуратури було направлено дві копії даного рішення, причому в останній копії був доданий ще один пункт, яким постановляється закрити справу стосовно Тимошенко за статтєю про ухиляння від сплати податків, порушену 17 січня. Усього в двох копіях рішень суду міститься більше сорока відмінностей. Судді називають це помилкою, у Генпрокуратурі - підробкою.

Суддя Олександр Коротких, який був присутній під час обшуку і який підписав рішення, що стало предметом кримінальної справи, від будь-яких коментарів для журналістів відмовився.

У цей же час у Печерському місцевому суді Києва розглядається питання про обрання запобіжного заходу для двох колишніх керівників "ЄЕСУ" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри. Раніше суд продовжив термін їх затримання до 10 діб, однак, Генпрокуратура наполягає на їх арешті.

Читайте також:

РІШЕННЯ ПРО ЗАКРИТТЯ СПРАВ ТИМОШЕНКО ПІДРОБНЕ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...