Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перевертнів" розкрили. Залишилося дізнатися, хто вбив Гонгадзе

П'ятниця, 23 травня 2003, 17:37
Слідство у справі так званої "банди перевертнів", що займалася викраденнями і вбивствами, наближається до завершення, повідомив генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Ця справа (розслідування) наближається до завершення. Розкриті всі вбивства, які здійснили ті люди, які зараз арештовані (члени "банди перевертнів")", - сказав Піскун в інтерв'ю журналістам у п'ятницю у Києві.

У той же час, він не став відповідати на питання журналістів, про те чи знайшла своє підтвердження версія про причетність цієї банди до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

До угрупування, що отримало у пресі назву "банда перевертнів", яке діяло з 1997 року, входило ряд працівників міліції, які у різний час звільнилися з органів внутрішніх справ. Основною "спеціалізацією" злочинців були викрадення людей з метою викупу. Викрадених частіше за все вбивали.

Справа "банди перевертнів" стала однією з найбільш резонансних у 2002 р.

Не так давно заступник генпрокурора Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура перевіряє "банду перевертнів" на причетність до вбивства Гонгадзе. "... Адже ми активно перевіряємо цю групу і на причетність до справи Гонгадзе, ця версія також аж ніяк не відкинута", - сказав він, зазначивши, що деякі скоєні бандою вбивства можуть бути політичними.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...