Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Болюра залишаться у в'язниці – рішення Печерського суду

П'ятниця, 23 травня 2003, 20:11
Печерський місцевий суд Києва в п'ятницю виніс постанову про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою стосовно екс-керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

У прес-службі нагадали, що ще один колишній керівник "ЄЕСУ" Лідія Сокольченко оголошена в розшук "у зв'язку з тим, що вона ухилялася від явки в органи досудового слідства і самовільно залишила лікувальну установу". Євген Шаго знаходиться в розшуку вже кілька днів.

Як повідомляло агентство, 13 травня Київський обласний апеляційний суд закрив кримінальні справи, порушені стосовно 4-х колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ", а також Юлії й Олександра Тимошенко. Суд ухвалив скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Тимошенку, Болюрі й Шаго, а із Сокольченко і Тимошенко зняти підписку про невиїзд. Разом з тим 13 травня Генпрокуратура порушила нові кримінальні справи щодо 4-х екс-керівників "ЄЕСУ" і в той же день затримала Тимошенко і Болюру.

Сокольченко, що знаходилася в лікарні на підписці про невиїзд, також було прийняте рішення затримати, однак вона залишилася під наглядом лікарів у зв'язку з погіршенням стану здоров'я. Шаго, що встиг залишити СІЗО до оголошення про порушення нової кримінальної справи, оголосили в розшук.

16 травня Печерський районний суд Києва продовжив термін затримання Тимошенко і Болюри до 10 діб, а також дав дозвіл на затримання й доставку в суд Шаго для вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. У п'ятницю, 23 травня Печерський суд розглядав скарги Тимошенко і Болюри на незаконну затримку.

У цей же день у Генпрокуратурі повідомили про порушення кримінальної справи за фактом службової підробки рішення Апеляційного суду Київської області від 13 травня, яким були закриті кримінальні справи щодо подружжя Тимошенко і екс-керівників "ЄЕСУ". За словами заступника генпрокурора Віктора Шокіна, у Генпрокуратуру надійшли дві копії рішення суду, що істотно відрізняються одна від одної. У суді ці розходження назвали технічними помилками, однак у Генпрокуратурі кваліфікують їх як підробку.

У п'ятницю в кабінеті суддів апеляційного суду був проведений обшук і вилучені системні блоки комп'ютерів для проведення експертизи. Фахівці повинні будуть установити, коли й у якому вигляді було написане рішення суду про закриття згаданих кримінальних справ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування