Щоб перемогти адмінресурс Кучми Ющенко покличе на допомогу Європу

П'ятниця, 23 травня 2003, 22:22
Україна, можливо, буде домагатися сприяння Ради Європи, Організації по безпеці і співробітництву в Європі й інших міжнародних організацій у проведенні демократичних і відкритих виборів, заявили представники блоку "Наша Україна" на зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Герхардом Шредером.

У п'ятницю з німецьким канцлером зустрілися лідер "Нашої України" Віктор Ющенко і глава Української Народної партії Юрій Костенко, що прибули в Німеччину для участі в урочистостях з нагоди ювілею Соціал-демократичної партії цієї країни.

Співрозмовники обговорили політичну ситуацію в Україні, "зокрема, питання консолідації опозиційних сил, партійного будівництва в Україні, проблеми структурування вітчизняного політикуму, налагодження двосторонніх міжпартійних і міжпарламентських відносин".

Шредер, який також є лідером СДПН, висловив зацікавленість "ситуацією навколо майбутніх президентських виборів в Україні, часу їх проведення, а також готовності країни до проведення прозорого демократичного волевиявлення", повідомили в прес-службі "Нашої України".

Завершуючи візит у Німеччину, Ющенко і Костенко зустрілися з представниками преси. Коментуючи результати візиту, народні депутати відзначили, що головним його результатом є проведення представниками "Нашої України" "надзвичайно широких консультацій". При цьому вони відзначили високий рівень переговорів, у ході яких українські політики ознайомили німецьких членів уряду і політиків з позицією блоку щодо найбільш актуальних вітчизняних проблем.

"Парламентарії відзначили зацікавленість німецьких політиків в одержанні інформації про Україну з перших вуст, а також небайдужість щодо того, який шлях обере наша держава через 1,5 роки (після президентських виборів - ІФ)", - відзначили в прес-службі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...