Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АДВОКАТ ЛАЗАРЕНКА ПІДТВЕРДЖУЄ, ЩО ГЕНПРОКУРАТУРА ЩЕ НЕ ОТРИМАЛА ЗАПИТ НА ДОПИТ КУЧМИ

Субота, 24 травня 2003, 16:05
Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявляє, що до Генпрокуратури не надходило офіційного запиту на допит президента Кучми.

"Я не знаю, поки-що, в мене немає жодних даних про допит президента ні з якого боку", так відповів він на запитання кореспондента української служби радіо "Свобода", чи свідчитиме президент Кучма.

Піскун також повідомив, що "нічого такого нового" у справі Лазаренка не з'явилося. "Ну, крім того, що відбулося засідання суду в Луганську, ви знаєте, що там визнано деякі епізоди участі Лазаренка в отих вбивствах, які були скоєні відносно депутатів Щербаня, Гетьмана", - додав він.

"Ми можемо і готові висунути звинувачення Лазаренку в будь-яку хвилину де завгодно – хоч в Америці, хоч на Україні. Це – низка тяжких злочинів, за які передбачена дуже сувора відповідальність. Тому українська прокуратура зробила все можливе, щоб об'єктивно, на підставі закону довести провину, і ми готові пред'явити звинувачення і направити справу до суду", говорить Піскун.

Київський адвокат Павла Лазаренка Марина Долгопола у прямому ефірі радіо "Свобода" підтвердила слова Піскуна про запит щодо Кучми. "Те, що говорить Генпрокурор України абсолютно відповідає дійсності".

Вона нагадала, що в понеділок "почався допит свідків у складі 30 осіб". "Цей список подано стороною обвинувачення. На сьогодні цей допит триває", повідомила адвокат.

Список сторони захисту "затверджений, і в цьому списку є більше 10 осіб", в тому числі президент України. Проте, за даними Долгополої, "цей список буде розглядатися, умовно кажучи, у другий етап".

"Тобто, насправді на сьогоднішній день в Генпрокуратурі України офіційного запиту немає. Але те, що американським судом вже затверджений список, зокрема 14 осіб, і затвердження цього списку, який поданий стороною захисту, триває в американському суді, це є абсолютна правда, і це відповідає дійсності", зауважила Долгопола.

Вона також розцінює заяви президента Кучми у Зальцбургу, "як такі, що не свідчать про категоричну відмову давати свідчення" у справі Лазаренка.

"Я думаю, що така заява може бути спричинена відсутністю достатньої інформації у пана Леоніда Кучми, оскільки не йдеться ні про які свідчення на запит адвокатів... Мова йдеться про виконання договору між Україною та США про взаємну правову допомогу", додала вона.

Адвокат підкреслила, що приїзд американських адвокатів та допити "відбуваються в рамках цієї угоди". За її словами "надавати свідчення кожен свідок має не на запит адвокатів зі сторони звинуваченої сторони", а у зв'язку з тим, що "є відповідне рішення американського суду".

"Підставою для того, щоб ці питання виконувалися", на думку адвоката, є "подання з цього приводу від урядових структур США", яке "уже є, уже виконується протягом цього тижня в Україні".

Читайте також

КУЧМА НЕ ДАВАТИМЕ СВІДЧЕНЬ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування