Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На шляху з Афганістану розбився український літак. Там було 74 особи

Понеділок, 26 травня 2003, 10:33
Український літак Як-40, який перевозив іспанських миротворців з Афганістану до Іспанії, розбився у понеділок на північному сході Туреччини.

Аварія сталася при посадці в турецькому місті Трабзоні в умовах густого туману, повідомляє агентство ЕФЕ з посиланням на військові джерела. Він двічі намагався зайти на посадку.

Літак, який прямував з Бішкеку до Сарагоси, повинен був здійснити посадку в аеропорту Трабзона для дозаправки, однак, як повідомляють місцеві ЗМІ, впав за 50 кілометрів на південь від міста.

Катастрофа сталася о 4:45 за місцевим часом (1:45 за Грінвичем). Пілот повідомив, що не бачить злітно-посадочну смугу, після чого літак зник з радарів.

На місце катастрофи прибули рятувальники. Число постраждалих поки не відомо.

На борту були 74 особи, з них 12 членів екіпажу, решта - іспанські військовослужбовці. Турецькі телеканали повідомляють про можливу загибель всіх пасажирів і членів екіпажу.

Начальник прес-служби Міноборони Костянтин Хівренко заявив, що літак Як-42 не належав Збройним силам України.

Він зазначив, що даний тип літаків (Як-42) не був на озброєнні в українській армії і, відповідно, екіпаж не був військовим.

Як стало відомо агентству Інтерфакс-Україна з достовірних джерел, літак належав українській компанії "Середземноморські авіалінії".

Пасажирський літак Як-42 призначений для експлуатації на авіалініях середньої протяжності. На Як-42 встановлені три економічні малошумні турбовентиляторні двигуни. Крейсерська швидкість - 820 км/г, висота польоту - 7600 м., дальність польоту - 1850 км., максимальне комерційне завантаження - 14500 кг., число пасажирів 100-120 осіб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...