Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна, на відміну від Туреччини, отримала "добро" з Вашингтона стосовно Іраку

Понеділок, 26 травня 2003, 12:27
Можлива присутність України в польському секторі в Іраку підіймає питання, чи має Київ достатньо солдат, які б були наділені необхідними якостями і мали потрібне озброєння.

Такий аспект навколо направлення українських миротворців виділяє провідна німецька газета "Frankfurter Allgemaine Zeitung".

Водночас газета відзначає, що літаки Ан-124 "Руслан" мають шанси взяти участь у передислокації міжнародних контингентів до Іраку. "Можна з великою долею впевненості говорити: Україна відіграватиме важливу роль у транспортуванні військових і озброєння до Іраку", - пише газета.

"Frankfurter Allgemaine Zeitung" зазначає, що направлення миротворців до Іраку Київ розглядає як можливість покращити відносини з США та НАТО після скандалу із "Кольчугами".

Видання також пише, що польський сектор перебуватиме під командуванням польського генерала Тишкевича. Миротворці повинні відповідати за безпеку і порядок на підмандатній території.

Миротворці повинні до липня 2003 року зайняти свої позиції у польському секторі, зазначає "Frankfurter Allgemaine Zeitung" з посиланням на польську газету "Речь Посполіта".

Німецьке видання також звертає увагу на цікавий момент у Варшавський конференції стосовно польського сектора в Іраку, яка відбулася наприкінці минулого тижня. На цю зустріч не була запрошена Туреччина, яка хоч і запропонувала свій великий контингент, але США висловили своє набажання бачити турків серед миротворців на даній території.

Як відомо, Україна була представлена на цій конференції.

За повідомленням апарату Ради нацбезпеки, у понеділок повинно відбутися засідання РНБО щодо направлення українських миротворців до Іраку. У разі позитивного рішення Радбезу, воно повинно бути затверджено президентом і Верховною Радою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування