Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко та Скрипін узгодять з Порошенком свою редакційну політику

Вівторок, 27 травня 2003, 13:03
Власники телеканалів "НБМ" і "Експрес-інформ" та журналістський колектив планують підписати політичну угоду про взаєморозуміння та засади редакційної політики.

Планується також оголошення початку роботи над спільним інформаційним проектом поміж ТРК "Експрес-інформ", ТРК "НБМ" та громадською організацією "Фонд медіа ініціатив".

Як повідомляє сайт "Телекритика", учасниками медіа-проекту з боку власників виступають Петро Порошенко, народний депутат, фракція Віктора Ющенка "Наша Україна", почесний президент "Укрпромінвест", Іван Адамчук, директор ТРК "НБМ", та Владислав Лясовський директор ТРК "Експрес-інформ".

Журналістський колектив представляють Андрій Шевченко, шеф-редактор новин ТРК "Експрес-інформ" та Роман Скрипін, голова громадської організації "Фонд медіа ініціатив".

Згідно з політичною угодою про взаєморозуміння, яка буде найближчим часом підписана, учасниками проекту визнаються Засади редакційної політики - як основа для виробництва інформаційних програм. Політичні принципи угоди поки що не розголошуються.

Щодо засад інформаційної політики, то вони розроблені на базі подібних рекомендацій британської телерадіомовної корпорації ВВС та адаптовані під українські реалії. У частині "Неупередженість. Персоналії", яка закладена до згаданих засад, зазначено, що питання для гостей студії мають бути гострими як для представників влади, так і опозиції.

Як зазначили в інтерв'ю "Телекритиці" Шевченко та Скрипін, "вперше буде офіційно впроваджена редакційна політика як нормативний документ, і кожен журналіст буде знати, на яких засадах він працює. Тому що редакційною політикою можна визначити фактично все".

"Якщо ми є канал, який буде пропагувати певну політичну силу, це можна прописати в редакційній політиці. І тоді вже справа журналіста: погодитися з цим, чи ні. Якщо ж ми робимо редакційну політику безвідносною до політичних партій, об’єктивною й зваженою, то журналіст, підписуючи таку редполітику, погоджується саме на такі правила гри. На ці ж правила гри погоджується і власник, і топ-менеджмент", - зазначив Скрипін.

На думку Шевченка, "дуже мало журналістів по-справжньому намагалися домовитися про правила гри на березі до того, як стрибнути у воду. У купі банальних, дрібних ситуацій очевидно, що саме журналісти були тими людьми, які не наполягали про домовленість щодо якихось правил".

Журналісти також повідомили, що ТРК "НБМ" і ТРК "Експрес-інформ" є юридично самостійними структурами, які перебувають у партнерських стосунках. Наразі, за їх словами "йдеться про неформальну мережу - спільний проект "ЕІ" і "НБМ".

"Партнери продають один одному власні програми - так і відбувається обмін. Попри те, ці два канали мають спільний рекламний простір, узгоджують сітку мовлення і поділяють спільні цінності. "НБМ" виступає надійним партнером у регіонах, через мережу якого на договірних засадах розповсюджує свій продукт "ЕІ". Водночас "НБМ" так само поширює свій продукт у Києві, маючи угоду з "ЕІ", - повідомив Скрипін.

Говорячи про новини на каналі "НБМ", Андрій Шевченко пообіцяв, що "вони будуть максимально збалансованими". "Робитимемо ставку на прямі ефіри і розмовні студії. З понеділка (26 травня) запускаємо нову програму "Час" - наш вечірній випуск новин. Ми відмовилися від левової частки паркету, "гарячих урядових" ліній, "лівих" прес-конференцій. Це дуже сильно розв’язує руки і провітрює голову".

Телеканал "НБМ" транслюється в ефірному мовленні в 12 областях України. У Києві на 46 каналі ТВК виходить телеканал "Експерс-інформ" з трансляцією творчого програмного продукту телеканалу "НБМ". У Києві спільний проект двох телеканалів дивляться абоненти кабельних мереж.

По Україні телеканал "НБМ" транслюється у кабельних мережах міст Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Лисичанськ, Кривий Ріг, Суми, Луцьк, Хмельницький, Чернігів, Полтава, Житомир, Одеса, Судак, Феодосія тощо. "НБМ" веде мовлення також через супутник AMOS-1 на країни близького зарубіжжя та Західної Європи.

Канал "Експрес-інформ" має ліцензію на мовлення в Києві і виходить на 48 (дециметровому) столичному каналі, а також у кабелі. У 2002 році продукцію "Експрес-інформу" (здебільшого новини) у своєму ефірі почала розміщувати мережа НБМ по всій Україні.

Читайте також:

Шевченко та Скрипін будуть працювати на каналі Порошенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування